Politika Güncelleme Tarihi: 22 Oca 2018 13:37

Muharrem İnce CHP başkanlığına adaylığını resmen açıkladı

Yalova milletvekili Muharrem İnce genel başkanlığa aday oldu. İnce, "CHP'de aday olunmaz aday gösterilir. Aday adayı değilim. Aday gösterildim. İmza toplamaya da devam ediyorum" dedi.

Muharrem İnce CHP başkanlığına adaylığını resmen açıkladı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisinin 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Adaylığını, “36. Olağan Kurultayımızda CHP Genel Başkanlığına adayım. Elimde yeterli sayıda imza olduğu için aday adayı değilim, aday gösterildim, diyorum. İmza toplamaya devam ediyorum” sözleriyle açıklayan İnce, Cumhurbaşkanı adayının üyeler tarafından belirlenmesini sağlayan bir de tüzük değişikliği çağrısı yaptı.

CHP Milletvekili İnce beraberinde bir grup milletvekili ve kendisine destek veren partililerle Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Afrin Operasyonu sürerken adaylık açıklaması yaptığı için üzgün olduğunu belirterek sözlerine başlayan İnce, “Ancak yaşamın içinde bunlar var. Sayın Cumhurbaşkanı Afrin’le ilgili harekatı parti kongrelerinde konuşuyorsa hayat da bir yandan devam ediyor demektir” dedi.

AK Parti’nin iç ve dış politikasını eleştiren İnce, “Ülkeyi bu hale getirenler ülkeyi kurtaramaz” dedi. Türkiye’nin önünde 3 seçim bulunduğunu, bu seçimlerin olağan seçimler olamayacağına dair emareler bulunduğunu belirten İnce, Türkiye’nin parti çıkarlarının ötesinde ülkenin kaderini etkileyecek bir yol ayrımında olduğunu söyledi.

DELEGELER CHP DELEGESİ DEĞİL CUMHURİYET DELEGESİDİR

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygılarını anlatan İnce şunları söyledi: “Türkiye’nin cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasınlar, ortak kaderi paylaşacaklardır. Atatürk ve Cumhuriyetle sorunu olmayanlar, ülkesine sevda ile bağlı olanlar, hiçbirimizin bu süreçte hata yapma hakkı yoktur. Hiçbirimizin olayları kişiselleştirme hakkı olamaz. Atacağımız her adım büyük tehlikeyi ortadan kaldırmaya dönük olmalı. Uçurumun başındaki Türkiye’yi çekip almak için CHP’ye önemli görevler düşmektedir. CHP’lilerin herkesten bilinçli, cesur ve mücadele olma zorunluluğu vardır.”

36.Olağan Kurultayı delegelerine seslenen İnce, “Kurultay delegelerimiz sadece CHP delegeleri değil, Cumhuriyetin delegeleridir. Bu Kurultay Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce veya başka adayların yarışması değildir. Bu Kurultay geleceğimizi yeniden kazanma kurultayıdır. Bu kurultayın sonuçları Türkye’nin geleceğiyle yakından ilgilidir. Bu Kurultayın sonuçları sadece Türkiye’yi değil, Ortadoğu’yu, üyesi olmak istediğimiz AB’yi de ilgilendirmektedir” dedi.

‘ADAY ADAYI DEĞİL, ADAYIM’

Gençliğinden bu yana parti içinde olduğunu belirten İnce adaylığını şu sözlerle ilan etti:

“36. Olağan Kurultayımızda CHP Genel Başkanlığına adayım. Adayım diyorum, çünkü CHP’de aday olunmaz, aday gösterilir. Benim de elimde yeterli sayıda imza olduğu için aday adayı değilim, aday gösterildim diyorum. İmza toplamaya devam ediyorum.”

Kurultay’ın sadece parti delegelerinin, üyelerinin değil 80 milyonun kurultayı olduğunu belirten İnce, 3 Şubat’ta parti farkı gözetmeksizin 80 milyonu “Ülkenin kaderine el koyun. CHP’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir” diyerek Ankara’ya davet etti.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ

2019’da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanın 2 dudağı arasında olmamalıdır. Tıpış tıpış oy vermemeliyiz. Gönüllü oy kullanmaya gitmeliyiz. Onun için CHP’nin 1 milyon 200 bin üyesinin görüşünün alındığı, onların önemsendiği bir tüzük değişikliğini CHP gerçekleştirmelidir. CHP’nin genel başkanı partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin diyemez, dememeli” dedi. 

Ekleme Tarihi: 22 Oca 2018 13:37