Politika Güncelleme Tarihi: 20 Kas 2017 23:21

Murat Gezici: AK Parti ve MHP'nin yüzde 50+1'i yakalaması zor

Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, "AK Parti ile MHP birlikte hareket etse dahi yüzde 50+1'i yakalamaları zor" dedi.

Murat Gezici: AK Parti ve MHP'nin yüzde 50+1'i yakalaması zor

Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, AK Parti ile MHP arasında karşılıklı açıklamalarla gündeme gelen seçim ittifakı tartışmasına  ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan Murat Gezici, şunları söyledi: “Sayın Erdoğan ile sayın Bahçeli’nin hal ve hareketleri, ne kadar zor bir süreçten geçtiklerini, yüzde 50+1’in ne kadar zor olduğunu gösteriyor. AK Parti ve MHP’nin birlikte dahi hareket etse, yüzde 50+1’i yakalamaları çok zor görünüyor.”

‘AK PARTİLİLERİN YÜZDE 24’Ü ‘BEN ATATÜRKÇÜYÜM’ DİYOR’

Gezici, AK Parti’nin ‘Atatürk açılımı’ yaptığı yolundaki yorumlara ilişkinse şunları söyledi:  “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayanların yüzde 55’i, kendisini ‘Ben Atatürkçüyüm’ diyerek tanımlıyor. AK Parti’ye oy verenlerin de yüzde 24’ü kendisini Atatürkçü olarak ifade ediyor.

MHP’ye oy verenlerin yüzde 65’i de kendisini ‘Atatürkçüyüm’ diyerek tanımlıyor. Ayrıca, AK Parti’ye oy verenlerin 3’te 1’inin sadık seçmen olmadığı görülüyor. Yani bu seçmen kitlesinin ‘yenilikçi, reformcu, ilerici’ bir sisteme ait bir seçmen grubu olduğunu tespit ediyor. Bu insanlar, yaşam standartlarına ve konforlarına oy veriyor.”

Murat Gezici, AK Parti seçmenine ilişkin şunları söyledi: “AK Parti’nin yüzde 12-15 arasındaki oyu askıdadır. Bu seçmenlerin, merkez seçmen oldukları, demokrat ve Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir kitle oldukları görülüyor. Kim bunlar?

ANAP, DYP, Demokrat Parti kültüründen gelenler ve o kültürden gelenlerin çocukları bu grubu oluşturuyor. Sayın Erdoğan’ın bu seçmen kitlesini ikna etmesi gerekiyor.”

Ekleme Tarihi: 20 Kas 2017 23:21