Politika Güncelleme Tarihi: 10 Oca 2018 12:27

Perinçek: Erdoğan'ın başdanışmanları ve Gökçek darbeyi biliyordu

Doğu Perinçek, Dugin'in 15 Temmuz'dan önce kendisine TSK'da darbe hazırlığı olduğunu söylediğini aktardı. Perinçek, bu bilgiyi iktidardakilere aktarmasını söylediği Dugin'in Erdoğan'ın başdanışmanları ve Gökçek'le görüştüğünü öne sürdü.

Perinçek: Erdoğan'ın başdanışmanları ve Gökçek darbeyi biliyordu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz darbe girişiminden kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının MİT’in ve AK Partili eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in önceden haberdar olduğunu söyledi.

AhvalNews sitesinden Eşref Aydoğmuş’a konuşan Perinçek’in iddiaları şöyle: “Sayın Alexander Dugin, bize 15 Temmuz’dan iki gün önce gelmişti. Bizim davetlimiz olarak geldi. Bu arada Cumhurbaşkanı danışmanlarıyla ve Melih Gökçek’le de randevusu vardı.

Başbakan Binali Yıldırım’la da görüşmesi oldu. O da bize ‘Türk ordusu içinde bir hareketlilik saptıyoruz’ dedi. Kendi ifadesiyle söylüyorum; ‘Rus devleti, Türk ordusu içinde bir hareketlilik saptıyor’ dedi.

Ben kendisinden AKP yöneticileriyle, hükümetle yaptığı görüşmelerde bu bilgiyi aktarmasını rica ettim. O da görüştükten sonra tekrar buluştuk ve bize bu bilgiyi hükümete söylediğini belirtti.

Dugin, 14 Temmuz günü yalnız Melih Gökçek’e değil Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarına da aktardı bu bilgiyi.”

‘İSİMLERİNİ SÖYLEMEYEYİM, DEVLETİN KAYITLARINDA VAR’

Perinçek, Dugin’in görüştüğü Erdoğan’ın danışmanlarının kimler olduğu sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Şimdi ben isimlerini söylemeyeyim, hepsini tam doğru olarak bilmiyorum. İki üç tane danışmanından resmi randevu aldı Dugin, resmi görüşme yaptı. Bunlar devletin kayıtlarında vardır.”

Ekleme Tarihi: 10 Oca 2018 12:27