Politika Güncelleme Tarihi: 13 Oca 2018 22:19

TBMM önünde kendini yakan inşaat işçisi konuştu

TBMM önünde kendisini yakan inşaat işçisinin ekonomik sorunları yaşadığı iş kazasının ardından başladı. Kazanın ardından 3.5 ay yatalak kalan işçi davası nedeniyle girdiği işlerden de kovuldu.

TBMM önünde kendini yakan inşaat işçisi konuştu

Maddi sorunlar yaşadığını söyleyerek TBMM’nin ziyaretçi kapısı önünde üzerine benzin döküp kendisini yakmak isteyen inşaat işçisi Sıtkı Aydın’ın Ankara Numune Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.

Boynunda ve ellerinde ikinci dereceden yanıklar oluşan inşaat işçisini ilk ziyaret eden, İnşaat İşçileri Sendikası Ankara Temsilcisi Murat Cançoban oldu. Sıtkı Aydın’ın maddi sıkıntılarının iş kazasından sonra başladığını aktaran Cançoban, sendika olarak inşaat işçisinin yanında olacaklarını söyledi.

İNŞAAT KAZASINDAN SONRA 3.5 AY YATALAK KALMIŞ

Hastanede tedavisi devam eden Sıtkı Aydın’ın ekonomik sıkıntılarının beş yıl önce başladığını söyleyen Cançoban inşaat işçisiyle yaptığı görüşmeden öğrendiklerini şu sözlerle anlattı;

“Sıtkı ağabeyle merhabalaştık nasıl olduğunu, neden böyle bir şey yaptığını sordum. ‘Hayata dair yaşam inancımı kaybettim’ dedi. Cebinde beş lirasının olduğunu ve geçinemediğini söyledi. Beş yıl önce iş kazası yaptığını, 7 kaburgasının kırıldığını ve hastaneye kaldırılırken taşeron şirketi temsilcisine ‘iyileşene kadar bana yevmiyemi verin evimi geçindiriyorum’ dediğini söyledi. Onlar da cevap olarak, ‘Sen iyileşmene bak maddiyat önemli değil’ yanıtını vermişler. Sonrasında Sıtkı  ağabey 3,5 ay yatalak kalıyor. İyileştiğinde şirketi aradığında, ‘Biz sana para gönderdik’ diyorlar. Bankada hesabını kontrol eden Sıtkı ağabey hesabında 300 TL görüyor ve sonrasında dava süreci başlıyor.”

‘MİLLETVEKİLİYLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM, SESİMİ DUYURMAK İSTİYORUM’

Sıtkı Aydın’ın sağlığına kavuşmasının ardından çeşitli inşaatlarda işlere başladığını fakat süren davası nedeniyle işlerden çıkarıldığını söyleyen Cançoban şöyle devam etti:

“Birkaç şirkette işe girmeye çalışıyor ama davasından dolayı işten atıyorlar. Kredi borçlarını, arkadaşlarından aldığı borçları ödeyemediğinden bunalıma girdiğini söylüyor. TBMM önünde benzini üzerine boşaltıp, ‘Milletvekiliyle görüşmek istiyorum, sesimi duyurmak istiyorum’ diyor. O sırada Sıtkı ağabeyi çembere alıyorlar. Oradan birisi arkasından eline değince heyecanlanıp çakmağı ateşliyor ve ateş vücuduna sarıyor.”

‘KILIÇDAROĞLU’NUN DESTEK OLMASINI BEKLERDİK’

Hastanede tedavisi devam eden inşaat işçisinin yürüyebildiğini, birkaç gün sonra da taburcu edileceğini belirten Çobanoğlu, İnşaat İşçileri Sendikası olarak maddi ve manevi Aydın’ın yanında olacaklarını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayla  ilgili, ‘Yahu kardeşim Meclis’e niye geldin? Zaten Meclis’in fonksiyonu büyük ölçüde bitti. Git sarayın önünde yaksana kendini” sözlerini duyduğunu ve çok öfkelendiğini söyleyen Cançoban, “Kılıçdaroğlu’nun kendisi niye  mecliste konuşabiliyor.  Çok kötü bir açıklama bu. Milletvekiliyle görüşemediği için kendisini ateşe veren birisine destek olmasını, ziyaret etmesini beklerdik” dedi.

İnşaat işçisi Sıtkı Aydın, İnşaatiş.org’a verdiği röportajda ise tek amacım, bir milletvekili gelsin, sorunlarımızı dinlesin istedim” dedi. (Serkan Alan- Gazeteduvar)

Ekleme Tarihi: 13 Oca 2018 22:19