Güncel Güncelleme Tarihi: 23 Nis 2024 09:00

23 Nisan'da çocuklar geldi Meclis kahkahalarla doldu

TBMM'nin 104. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Meclis'te özel bir Çocuk Oturumu gerçekleştirildi.

çocuklar

Meclis'te Söz Çocukların! Kurtulmuş'un Önergesine Hayır Oyu Verdiler, Kahkahalar Havada Uçuştu

TBMM'nin 104. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Meclis'te özel bir "Çocuk Oturumu" gerçekleştirildi. Bu özel etkinlikte, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yaptığı önergeye "hayır" oyu veren çocuklar, Genel Kurul'da kahkahalara neden oldu. Kurtulmuş, konuşmasının ardından Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek için Başkanlık Divanı seçimi için önergeyi oylamaya sundu. "Hayır" oyları, salonda esprili bir atmosfer yarattı.

Genel Kurul Yönetimini Devretme Girişimi

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çocuk Özel Oturumu düzenlendi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ifadesini hatırlatarak, "İnşallah aranızdan çok sayıda evladımız gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yönetecek" dedi. Ardından, Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için önergeyi okuttu ve oylamaya sundu. Önergeye "hayır" oyu veren çocukların olması, Genel Kurul Salonu'nda eğlenceli bir ortam yarattı.

meclis

Başkanlık Divanı Seçimi ve Devir Teslim

Kurtulmuş, esprili bir dille önergenin oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla kabul edildiğini ifade etti. Kabul edilen önergeye göre, Başkanlık koltuğu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devredildi. Başkanlık Divanı'ndaki katip üye koltuklarına ise 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ve Mehmet Ömür Bakan oturdu.

Uzay Mesajı ve Geleceğe Dair Umutlar

Aysima Arslan, konuşmasında Cumhuriyet'in yüzüncü yılında gerçekleştirilen insanlı ilk uzay yolculuğunu hatırlatarak, bu adımın geleceğin teminatı olan çocukların hayallerini uzayın sonsuz derinliklerine taşıyabilecek bir fırsat sunduğunu söyledi. Arslan, "Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar, son olmadığına olan inancım da tamdır. Aziz milletimizin nice gençleri, devletimizin açtığı bu ufukta ülkemizin uzay macerasını sürdürecektir" dedi.

28 Ülkeden Çocuklar ve Onur Konuğu Filistinli Laya

Filistinli Laya

TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, 28 ülkeden gelen dünya çocukları da TBMM'de ağırlandı. Onur konuğu olarak davet edilen Filistinli 12 yaşındaki Laya Abdulnaser Naser Abuzeineh, Filistinli çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Filistinli çocuklar kuşatmayı yaşadılar, bombalarla karşılaştılar, ülkelerine tutunmayı öğrendiler, özgürleşmeye doğru ilerlediler" dedi. Bu özel oturumda, çocukların enerjisi ve eğlenceli atmosferi, Meclis'te unutulmaz anılar bıraktı.

Ekleme Tarihi: 23 Nis 2024 09:00