Asayiş Güncelleme Tarihi: 15 Nis 2024 20:00

Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma yapıldı

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın ilk duruşması yapıldı.

ayhan bora kaplan

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası: İlk Duruşmada Sanıklar Savunma Yaptı

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın ilk duruşması yapıldı.Duruşmada 61 sanıktan 28'i tutuklu yargılanıyor.

Sanıklar Suçlamaları Reddetti:

  • Sanık Bayram Ali Aydınlar, müşteki Emirhan D.'nin darp edilmesi olayına karışmadığını, sadece Emirhan'ın taşkınlık yaptığı için patronunu aradığını savundu.
  • Sanık Burak Kapucu ise herhangi bir örgüte üye olmadığını, suça konu barlarda ek iş olarak çalıştığını ve otellerde temizlik görevlisi olarak görev aldığını söyledi.
  • Sanık Cemil Kumaşçıoğlu da ticaretle uğraştığını ve dosyada adı geçen kişilerle bir ilgisi olmadığını savundu. 15 yıldır eğlence sektöründe olduğunu ve Bora Kaplan'ı da bu sektörden tanıdığını belirten Kumaşçıoğlu, birlikte mekan açtıklarını ve kendisinin de mekanın mesul müdürü olduğunu ifade etti.
  • Sanık Bora Kaplan ise "Bunlar iyi çocuklar, işletme açalım dediler, tamam dedim. Adı geçen mekanların tuğlalarını ben taşıdım. Bir tane mekan göstersinler, kimin mekanına çökmüşüm" dedi.
  • Sanık Deniz Ürcan da suç örgütüne üye olmadığını, Ayhan Bora Kaplan'ı komşusu olarak tanıdığını ve ilk tanıdıklarında Kızılay'da CD sattığını söyledi.

Avukatların Talebi Reddedildi:

Sanık avukatları, salonda bulunan bazı emniyet görevlilerinin soruşturma aşamasında tutanak tuttuklarını ve bu görevlilerin salondan çıkarılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti.

Duruşma Yarın Devam Edecek:

Sanıklar Emir Akyol, Ersoy Yahya ve Ferit Çelik de suç örgütüne üye olmadıklarını ve suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulundu. Duruşma yarın devam edilmek üzere ertelendi.

Davanın Önemi:

Bu dava, organize suçlarla mücadelede önemli bir dava olarak görülüyor. Duruşmada ortaya çıkan deliller ve sanıkların savunmaları, suç örgütünün faaliyetleri hakkında önemli bilgiler vermesi bekleniyor.

Dava Sonucunu Etkileyebilecek Faktörler:

  • Tanık beyanları
  • Deliller
  • Sanıkların savunmaları
  • Mahkeme heyetinin değerlendirmesi

Ekleme Tarihi: 15 Nis 2024 20:00