Kripto Paralar Güncelleme Tarihi: 21 Kas 2023 23:07

Binance CEO'su ABD tehdidi sonrası sokağa çağrı yaptı

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e 3 suçlamada bulundu. Binance CEO'su Changpeng Zhao, kullanıcıları sokağa çağırdı.

Binance CEO

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e üç suçlamada bulundu. Şirkete yöneltilen suçlamalar arasında komplo, lisanssız para transferi işi yürütmek ve Uluslararası Acil Ekonomik Kuvvetler Kanunu'nun ihlal edilmesi bulunuyor.

Suçlamalara göre, Binance, ABD vatandaşları ve sakinleri için lisanssız para transferi hizmetleri sunarak federal yasaları ihlal etti. Şirket, ayrıca, kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi suç faaliyetleri için bir platform olarak kullanılarak, ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attı.

Binance, suçlamalara yanıt olarak, "ABD hükümetiyle işbirliği yapmaya ve tüm yasalara uymaya kararlıyız" dedi. Şirket, ayrıca, "Suçlamalar temelsiz ve haksızdır" diyerek, kendini savunacağını açıkladı.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, suçlamalarla ilgili olarak, "Binance kullanıcılarını meydanlara davet ediyorum" dedi. Zhao, Binance'in arkasında duran güçlü bir topluluğa sahip olduğunu ve bu topluluğun şirketin yanında olacağını söyledi.

Binance'e yönelik suçlamalar, kripto para piyasası için önemli bir gelişme olarak görülüyor. Bu suçlamalar, ABD'nin kripto para piyasasına yönelik denetimlerini artırmaya çalıştığını gösteriyor.

Ekleme Tarihi: 21 Kas 2023 22:00