Spor Güncelleme Tarihi: 22 Nis 2024 19:00

Dursun Özbek Federasyon'un seçim tarihine tepki gösterdi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki kritik görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

dursun özbek

Dursun Özbek: Federasyon, 18 Temmuz'daki Seçim Tarihini Değiştirmek İstemiyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki kritik görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Görüşmenin ardından Özbek, TFF'nin 18 Temmuz'daki seçim tarihini değiştirmek istemediğini belirtti.

Kritik Zirve ve Seçim Tarihi

Kulüpler Birliği'ni temsilen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç'tan oluşan heyet, Türkiye Futbol Federasyonu'yla kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Dursun Özbek, TFF'nin ilan edilen seçim tarihini değiştirme niyetinde olmadığını söyledi.

Toplantının Amacına Ulaşmaması

Özbek, toplantının amacına ulaşmadığını belirterek, "Bugün heyet olarak toplantıya geldik. Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriyle bu toplantı amaçsız hale geldi. 'Uzlaşma konusunda aynı şekilde düşünüyorduk ama siz bir bildiri yayınlıyorsunuz.' dendi. 18 Temmuz'daki seçim tarihini federasyon değiştirmek istemiyor" dedi.

Kulüpler Birliği'nin Açıklaması

Dursun Özbek, Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriye sadece 3 kulübün onay verdiğini belirterek, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak erken seçim yapılmasını ve federasyonun değişmesini istemiştik. İmza toplama süreci oldu ve bunu deklare ettik. Bu deklareden sonra federasyon bunu dikkate aldı ve 18 Temmuz'da erken seçim yapılacağını ilan etti. İmza toplama işi amacına ulaştı." dedi.

Seçimi Erken Yapma Fırsatının Kaçması

Özbek, "Seçim tarihini daha erkene çekmek için bir fırsat varsa bu kaçtı. Bugünkü toplantı amacına ulaşmamıştır. Yeterli imza toplansa da seçim haziran sonuna ya da temmuz başına geliyor. Büyüekşi, 'Biz hazırdık ama bu bildiri olmadı.' dedi." şeklinde konuştu. Özbek, Kulüpler Birliği'nin herhangi bir adayla ilgili bir tavır almadığını ve birisiyle görüşülmüş bir şey olmadığını da ekledi.

Ekleme Tarihi: 22 Nis 2024 19:00