Kitap Güncelleme Tarihi: 31 Oca 2024 15:00

İstanbul aşığı Yazar Mario Levi yaşamını yitirdi

İstanbul'un sevilen yazarlarından biri olan Mario Levi, 66 yaşında yaşamını yitirdi.

mario levi

İstanbul Aşığı Yazar Mario Levi yaşamını yitirdi

İstanbul'un sevilen yazarlarından biri olan Mario Levi, 66 yaşında yaşamını yitirdi. Levi'nin vefat haberi, içerisinde bulunduğu Buart Sanat Atölyesi tarafından duyuruldu. Türkçe'ye olan derin sevgisi ve birçok eseri ile tanınan Levi'nin ölümü, edebiyat dünyasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Levi'nin Türkçe Sevgisi ve Edebiyat Kariyeri

Mario Levi, "Benim en derin vatanım Türkçedir" diyerek Türkçe'ye duyduğu sevgiyi vurgulamıştı. İstanbul'da doğan Levi, Saint Michel Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi'nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975 yılında yazan yazar, 1986'da ilk kitabı olan "Jacques Brel: Bir Yalnız Adam"ı yayınladı.

Eserleri ve Ödüller

Levi'nin eserleri arasında "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" ve "Size Pandispanya Yaptım" gibi kitaplar bulunmaktadır. Yazar, 1990 yılında Bir Şehre Gidememek adlı eseriyle Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı. İstanbul'un azınlık çevreleri ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanların yaşamlarını konu alan eserleri, edebiyat dünyasında önemli bir iz bıraktı.

Çeşitli Alanlarda Kariyer

Mario Levi, yazarlık kariyerinin yanı sıra Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi farklı alanlarda da faaliyet gösterdi. Ayrıca yazı atölyelerinde, yazı yaratımı konusundaki deneyimini gönüllü olarak paylaşarak birçok kişiye ilham verdi.

Son Eser ve Anıları

Levi'nin en son eseri "Bir Cümlelik Aşklar" Nisan 2016'da yayımlandı. Mario Levi'nin ölümü, Türk edebiyatının önemli isimlerinden birini kaybetmenin üzüntüsünü yaratırken, eserleri ve sevgisiyle hatırlanmaya devam edecek. Türk edebiyatına bıraktığı iz ile adını kalıcı kılan Mario Levi, sevenleri tarafından özlemle anılacak.

Ekleme Tarihi: 31 Oca 2024 15:00