Politika Güncelleme Tarihi: 10 Nis 2024 09:00

Meral Akşener'e 'Geri dön' dağrısı Devlet Bahçeli'den geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

meral akşener devlet bahçeli

Akşener'e "Geri Dön" Çağrısı Şaşırtıcı Bir İsimden Geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli, burada yaptığı açıklamalarda, İYİ Parti'deki olağanüstü kurultay ve Akşener'in aday olmama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin ifadeleri şu şekilde:

"Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum: Türkiye'de siyasi tartışmalar, kongreler, yeni yeni adaylar ortaya çıkarmalar süregelmektedir. Her seçim sonrası bir suçlu aranır. Bu suçlu partilerin yönetiminde değil, yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yenileşmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir. 6'lı masa Türk siyasetinde önemli bir örnektir. Partiler kongre kararı alarak yenileşme gayretindedir."

Bahçeli ayrıca, "Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti'yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Ancak 34'ü siyasi seçime katılabilmektedir. Bu seçimler sonucunda ise birinci anlayış partiyi bölmek, küçültmek, daraltmak. Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamını, aday olmayı düşünenlerin de etrafında kenetlenmesini düşünmekteyim."

Bu çağrı, Akşener'in geleceği ve İYİ Parti'nin siyasi dinamikleri açısından önem taşıyor.

Ekleme Tarihi: 10 Nis 2024 09:00