Otomobil Güncelleme Tarihi: 23 Nis 2024 10:00

Motorine indirim bekleniyor

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik gösteriyor. Motorine indirim bekleniyor.

benzin motorin akaryakıt

Motorine İndirim Bekleniyor: 23 Nisan 2024 Akaryakıt Fiyatları

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik gösteriyor. Benzin ve motorin fiyatlarındaki indirim ve zam haberleri yakından takip ediliyor. 23 Nisan 2024 tarihi için benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir indirim ya da zam olup olmadığını merak edenler için akaryakıt fiyatlarına dair güncel bilgiler burada.

23 Nisan 2024 Fiyat Değişimi Olmayacak

23 Nisan'ın resmi tatil olması nedeniyle akaryakıt fiyatlarında bugün değişiklik beklenmiyor. Ancak fiyatlarda sert bir yükseliş olmadığı takdirde, 25 Nisan 2024 Perşembe gününden itibaren motorinde 1 lira 40 kuruş civarında bir indirim yapılması bekleniyor.

İstanbul'da Akaryakıt Fiyatları

İstanbul'da güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

  • Motorin (dizel) litre fiyatı 42 lira 18 kuruş,
  • Benzin litre fiyatı ise 43 lira 58 kuruş civarında satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle belirleniyor. Rafineri satış fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde çeşitli faktörler etkili olduğundan, vatandaşlar günlük olarak benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 23 Nis 2024 10:00