Yerel Güncelleme Tarihi: 5 Nis 2024 15:00

Seçimi kaybeden Murat Kurum iftar çadırını kapattı iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un seçim kampanyası sırasında Kadıköy Rıhtımı'nda kurduğu iftar çadırı, seçimlerin ardından kaldırıldı.

iftar

Sinirini Halktan Çıkardı! İstanbul'da Seçimi Kaybetti, İftarlara Son Verdi

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un seçim kampanyası sırasında Kadıköy Rıhtımı'nda kurduğu iftar çadırı, seçimlerin ardından kaldırıldı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul'u kaybeden AKP, Kadıköy'deki vapur iskelelerinin bulunduğu alanda seçim kampanyası için kurduğu iftar çadırını hemen kaldırdı.

Ramazan ayının devam etmesine rağmen alınan bu karar, vatandaşlar arasında büyük tepki uyandırdı. Bunun üzerine Kadıköy Belediyesi, aynı noktaya iftar çadırı kurarak harekete geçti.

İstanbul'da en yüksek oy oranını alan Kadıköy'ün yeni belediye başkanı Mesut Kösedağı'nın talimatıyla kurulan çadırda her gün binlerce kişiye iftar verilmeye başlandı. Kadıköy Belediyesi, Ramazan ayının başından beri Kadıköy'ün 5 ayrı noktasında binlerce kişilik iftar çadırları kurarak vatandaşlara yemek ikramında bulunuyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, mazbatasını alır almaz ilk iş olarak Kadıköy Rıhtımı'ndaki iftar çadırında vatandaşlarla buluştu. Kösedağı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"1 Nisan akşamı bana bir telefon geldi. Dediler ki; 'Başkanım, Rıhtım'daki AKP iftar çadırı kaldırıldı.' Nedenini sordum. Bir sebep belirtemediler. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, vatandaşlarımızı sadece seçime kadar sevmiyoruz.

Onları sadece seçime kadar önemsemiyoruz. Biz herhangi bir ayrım yapmadan, hangi partiye oy verirse versin, Kadıköy'deki yaklaşık 470 bin vatandaşımıza hizmet edeceğiz. Kadıköy Belediyesi her zaman vatandaşın yanında olmaya devam edecek."

Ekleme Tarihi: 5 Nis 2024 15:00