Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 24 Nis 2024 09:00

WhatsApp'a yeni özellik geldi internetsiz kullanılabilecek

WhatsApp, kullanıcıların internet bağlantısı olmadan çevrimdışı olarak belge, medya ve diğer dosyaları yakındaki kullanıcılarla paylaşmalarını sağlayacak

whatsapp

WhatsApp'a Yeni Özellik: İnternetsiz Kullanılabilecek

WhatsApp, kullanıcıların internet bağlantısı olmadan çevrimdışı olarak belge, medya ve diğer dosyaları yakındaki kullanıcılarla paylaşmalarını sağlayacak "Yakındaki Kişiler" adında yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik, popüler dosya paylaşım teknolojileri olan Android'deki "Nearby Share" ve Apple'ın "AirDrop" özelliklerine benzer bir şekilde çalışıyor.

Çevrimdışı Dosya Paylaşımı

Yeni özellik, internet bağlantısı olmadan, Bluetooth kullanarak dosya aktarımına olanak tanıyor. "Yakındaki Kişiler" işlevi, WhatsApp uygulamasında özel bir sekme olarak yer alacak ve Bluetooth ile dosya paylaşımını destekleyecek.

Özelliği Kullanmak İçin Gereken İzinler

"Yakındaki Kişiler" özelliğini kullanmak için WhatsApp kullanıcılarının bazı izinleri vermesi gerekiyor. Bu izinler, medya erişimi, Bluetooth ile yerel ağdaki cihazları bulma ve bağlanma için konum erişimini içerir. Ayrıca, her iki cihazın da bu özelliği açmış olması gereklidir; sadece bir cihazda açık olması dosya paylaşımının başlaması için yeterli değildir. whatsapp

Güvenlik ve Gizlilik

WhatsApp, "Yakındaki Kişiler" özelliğinin uçtan uca şifrelenmiş olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, keşif ve aktarım süreci boyunca telefon numaranız gizli tutulacaktır. Bu, kullanıcıların dosya paylaşırken gizliliğini korumayı amaçlar.

Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Bu özellik şu anda geliştirilme aşamasında ve en son Android beta sürümünde tespit edildi. Henüz tüm kullanıcılar için kullanılabilir değil ve iOS platformuna gelip gelmeyeceği de belirsizdir. WhatsApp, bu özelliği tüm kullanıcılara ne zaman sunmayı planladığını açıklamadı.

Yakındaki Kişiler özelliği, kullanıcıların çevrimdışı olarak dosya paylaşabilmesine olanak tanıdığı için, internet bağlantısı olmayan veya kısıtlı olan durumlarda yararlı bir özellik olabilir. Özelliğin yaygın kullanıma sunulması ile birlikte daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün olacaktır.

Ekleme Tarihi: 24 Nis 2024 09:00