Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 Nis 2024 20:00

Yeni zamlı süt fiyatları inekleri bile isyan ettirecek!

Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını üreticinin eline litre başına net 14,65 lira olarak belirledi.

inek sütü

Ulusal Süt Konseyi Çiğ Süt Tavsiye Fiyatını Artırdı!

Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını üreticinin eline litre başına net 14,65 lira olarak belirledi. Bu, bir önceki fiyata göre yüzde 8,52'lik bir artış anlamına geliyor.

Fiyat Artışının Sebepleri:

USK, fiyat artışının gerekçesini artmakta olan maliyetler olarak açıkladı. Özellikle yem, mazot ve işçilik gibi girdi maliyetlerindeki artışlar, çiğ süt üretimini önemli ölçüde etkiledi.

Yeni Fiyatın Detayları:

  • Belirlenen fiyat, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü için geçerlidir.
  • Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde, bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir.
  • Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir 0,1'lik değişim için 22 kuruş fark uygulanacaktır.

Fiyatın Güncellenmesi:

USK, çiğ süt tavsiye fiyatının bundan sonraki süreçte maliyetler çerçevesinde yeniden değerlendirilerek piyasa koşullarına göre güncellenebileceğini de duyurdu.

Konunun Önemi:

Çiğ süt tavsiye fiyatındaki artış, süt ve süt ürünlerinin fiyatlarını da etkilemesi öngörülüyor. Bu durum, tüketicileri ve süt ürünleri sektörünü doğrudan ilgilendiriyor.

Daha Fazla Bilgi İçin:

Ekleme Tarihi: 15 Nis 2024 20:00