Sağlık Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 20:03

2 saatte kahve, enerji içeceği ve gazlı içecek içen genç hayatını kaybetti

ABD'nin Güney Karolina eyaletinde asitli içecek, kahve ve enerji içeceklerini 2 saat içerisinde tüketen 16 yaşındaki Davis Cripe adlı genç, hiçbir sağlık problemi olmamasına rağmen hayatını kaybetti.

2 saatte kahve, enerji içeceği ve gazlı içecek içen genç hayatını kaybetti

Amerika'nın Güney Karolina eyaletinde 16 yaşındaki Davis Cripe adlı genç, 2 saat içerisinde 3 kez kafeinli içecek içtiği için hayatını kaybetti. Cripe'ın asitli içecek, kahve ve enerji içeceğini 2 saat içerisinde peşpeşe içtiği için öldüğü iddia edildi. 16 yaşındaki David Cripe'ın hiçbir sağlık sorunu olmadığı ve tükettiği aşırı kafeinden dolayı kalbinin durduğu öne sürüldü. Cripe'ın babası çocuğunun ölümünden dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti. Acılı baba “Çocuğunuza enerji içeceklerinin tehlikeli olduğunu anlatın” diyerek aileleri uyardı.

Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı yaptığı açıklamada insanların tükettiği günlük kafein miktarının 400 miligramı aşmaması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili uzmanlar ve bilim insanları da günde 4 bardaktan fazla kahve tüketmenin sağlıklı insanlar için bile tehlikeli olabileceğini kaydetti.

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 20:03