Sağlık Güncelleme Tarihi: 13 May 2017 01:56

Eczanelere büyük yenilik: Smart Eczaneler geliyor

Türkiye Eczacıları Birliği (TEB) tarafından kronik hastalığı olanlar için hizmet verece pilot olarak başlatılan Smart Eczane Projesi hayata geçiyor.

Eczanelere büyük yenilik: Smart Eczaneler geliyor

Türkiye Eczacıları Birliği'nin yeni başlattığı Smart Eczaneler projesi Astım, KOAH gibi kronik hastalıkları olanlar  için hizmet verecek.

Türk Eczacıları Birliği'nin hazırladığı Smart Eczane projesi, Sağlık Bakanlığı'nın katkıları ile Türkiye geneline yaygınlaşması sağlanacak.

Smart Eczane projesi aracılığıyla Astım ve KOAH gibi kronik sağlık problemleri olan vatandaşlara danışmanlık hizmeti verecek, ilaç takibi sağlayacak. TEB Genel Sekreteri Arman Üney benzer uygulamaların gerçekleşeceği projeyle ile ilgili şu bilgileri verdi.: “Smart Eczane” projesi 2014’ün sonunda Samsun, Batman, Edirne, Hatay, Antalya, Konya, Eskişehir ve Manisa olmak üzere 8 ilde, 24 eğitici eczacı ve 254 gönüllü eczacıyla pilot olarak başlatıldı.Aynı zamanda projenin amacı, eczacıların asli görevini ön plana çıkarmak. Eczacı, ilaçların yan etkileri, kullanım şekli, ilaç etkileşimleri gibi konularda uzmandır dolayısıyla asli işlevini yerine getirmelidir. TEB'in projesine öncelikle Türkiye’de yüksek oranda bulunan KOAH ve astım hastaları ile başladık.” dedi. Üney ilerleyen dönemde daha kapsamlı eğitimle diyabet, obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıklarına da yönelik danışmanlık hizmeti verileceğini kaydetti. 

Ekleme Tarihi: 13 May 2017 01:56