Sağlık Güncelleme Tarihi: 24 May 2017 00:18

Light sigaralardan sonra akciğer kanseri vakıaları patlama gösterdi

ABD'deki Ohio State Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre daha az zararlı olduğu yanılgısıyla tüketilen light sigaraların kanser vakıalarını artırdığını ortaya koydu.

Light sigaralardan sonra akciğer kanseri vakıaları patlama gösterdi

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre light sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskleri, normal sigara içenlere göre daha yüksek.

ABD'deki Ohio State Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre light sigaraların filtresinde bulunan havalandırma delikleri, akciğer kanserine yol açan zararlı kimyasalların doğrudan akciğerlere daha fazla girmesine neden oluyor.

"LİGHT İÇİN DAHA AZ ZARARLI DENİYORDU AMA..."

Light sigaraların piyasada satılmaya başlamasından itibaren akciğer kanserinin yaygın bir türü olan 'adenokarsinom' vakalarında hızlı artışı dikkat çekti. ABD'de araştırmayı gerçekleşiren ekibin başındaki Doktor Peter Shields, "Özellikle son 20 yılda dünyada 'adenokarsinom' vakaları hızla arttı. Bu artıştaki en büyük pay light sigaraların popülerleşmesidir. Light diye piyasaya sunulan sigaraların filtresinde yer alan küçük hava delikleri, sigara kullanan kişinin ciğerlerine daha fazla duman çekmesine yol açıyor. İçindeki zehirli kimyasallar da akciğerlerde en derin noktalara bile ulaşabiliyor" bilgisini verdi.

Sigara üreticilerinin tüketimi artırmak için yaklaşık 50 yıl önce piyasaya sürdükleri light sigaralar, atran değerlerinin daha düşük olması nedeniyle normal sigaraya göre 'daha az zararlı' diye kullanıcılar aldatılmaya çalışılıyordu. Yapılan araştırma bu tezi de çürüttü.

Her türlü tütün ve tütün ürünü insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. 

Ekleme Tarihi: 24 May 2017 00:18