Spor Güncelleme Tarihi: 30 Haz 2017 16:04

Aykut Kocaman resmen Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe'nin daha önceden anlaşma sağladığı ve takımın başına geçirdiği Aykut Kocaman, düzenlenen basın toplantısıyla sözleşme imzalıyor.

Aykut Kocaman resmen Fenerbahçe'de!

Yuvaya geri dönen Aykut Kocaman, Sarı Lacivertliler'le sözleşme imzalıyor. Kocaman, düzenlenen imza töreniyle resmen sarı-lacivertli ekibin teknik patronu oldu. Kocaman için, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde imza töreni gerçekleşti.

Basın toplantısından açıklamalar;

AZİZ YILDIRIM

"Biz Aykut hocayı 4 sene önce tanımadık. 27 yıldır tanışıyoruz. İnsanlar sevdiklerine kızabilirler. Bizim ortak paydamız Fenerbahçe. Aykut Kocaman'la hayata bakış açımız da aynı. Ben şahsım olarak 'dar ağacında olsam bile son sözüm Fenerbahçe' diyen insanım. Yanlış da olsa kimse beni yargılayamaz. Geçmişte 'Aykut Kocaman bir daha gelemez' demişimdir. Hayatta her şey değişim üzerine kurulmuştur. İnşallah bizler gitsek dahi uzun yıllar burada kalır. Fenerbahçelidir, kongre üyesidir. Bu birlik ve beraberlik ölene dek sürecektir. Onun Fenerbahçeliliği'ni kimse sorgulayamaz. Allah yolunu açık etsin."

AYKUT KOCAMAN

Ben bunu şahsım adına söylüyorum; benim için hiçbir yer değil, burasıdır zirve. Tekrar bu anlamda burada olmak son derece gurur verici. Bunun için de Aziz Yıldırım ve yönetimine teşekkür ediyorum. Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübüdür. 4 senedir şampiyonluğun arkasında kalıyor bu takım. Yapmamız gereken tek şey silkelenip önce yürümeye sonra da koşmaya başlamamızdır. 'Fenerbahçe'de yarım kalan işlerim var' demiştim. Bunlar önce ülke içindeki zirve ve en az ülke içindeki kadar önemli olan Avrupa'daki hedeflerimiz... 

Bence bu dönemdeki en büyük transferimiz varolan oyuncu grubumuzun özgüvenlerini ve fiziksel kalitesini geri kazandırmak. Bunu sadece bizim değil, oyuncuların da istemesi lazım. 3 oyuncu ile anlaşma yaptık. En az 1 veya 2 oyuncuyla daha temaslarımız sürüyor. Merkez forvete 1 takviye daha yapmak durumundayız. Dünyada en zor olan transferde merkez forvettir. Volkan Demirel'le yarışacak bir kaleci arıyoruz. 

Şunu net bir şekilde göreceksiniz, gayret gösteren bir takım olacağız. Yapabileceklerimle ilgili vereceğim söz; sabahtan akşama kadar, uyku hariç nasıl ileri gidebileceğimiz olacak. Bunlar baskıyı arttıracak şeyler. Ancak buradaysanız bu baskıyı kaldıracaksınız. 

Fenerbahçe'de her şeyi özledim. Sıkıntılı şeyler de var. Bütün bu sıkıntılarla çalışmaya değecek şey de Fenerbahçe... Futbol piyasasında değerim var. Gittiğim yerlerde saygı da görüyorum, saygı da gösteriyorum. Bunun çok daha fazlasını bana sağlayan Fenerbahçe'dir.

Oyun anlayışıyla ilgili olarak ne sadece ofansif futbol ne de sadece defansif oynayarak bir yere varamazsınız. İkisini de yapmalısınız. Var olan ve gelecek oyuncuların fiziksel ve zihinsel kalitelerini arttırmaya çalışacağız. Bu konuda beklentimiz çok yüksek. Bazı oyuncularımız nerede olduğunun farkında değil, bunları anlatacağız.

Mehmet Ekici ve Valbuena'nın pozisyonları hazır ve bilinen oyuncular. Nabil Dirar'ın sağ bek ya da sağ açık mı olacağına gözlemleyerek karar vereceğiz. Lens ve Sow bizim oyuncumuz değil şu an. Dolayısıyla onlarla ilgili konuşmak doğru değil. Yarışırken, yetiştiren bir kulüp olmak herkesin ideali. Alttan gelen futbolcuya dur demek imkansızdır. Ancak bu sezon odaklandığımız tek şey şampiyonluk...

Ekleme Tarihi: 30 Haz 2017 16:04