Spor Güncelleme Tarihi: 13 May 2017 12:34

Galatasaray'ın yeni golcüsü İspanyol forvette sona gelindi

​​​​​​​Sarı-Kırmızılı yönetimden tam yetki alarak transfer görüşmeleri için İspanya’ya giden sportif direktör Cenk Ergün ilk sonucu aldı. Galatasaray, İspanyol forvet konusunda son aşamaya geldi.

Galatasaray'ın yeni golcüsü İspanyol forvette sona gelindi

Transferde ilk hedefi ‘yıldız golcü’ olyarak belirleyen Galatasaray, İspanyol forvet Alvaro Negredo konusunda son aşamaya geldi.

Sarı-Kırmızılı yönetimden tam yetki alarak transfer görüşmeleri için İspanya’ya giden sportif direktör Cenk Ergün’ün, bonservisi Manchester City’de bulunan ve bu sezon kiralık olarak Middlesbrough’da görev yapan 32 yaşındaki yıldız oyuncuyla prensipte el sıkıştığı ve anlaşma şartlarını da başkan Dursun Özbek’e bildirdiği öğrenildi.
 
İstanbul’a döner dönmez soluğu Florya’da alan Ergün’ün, transferi bitirmek için Özbek’in onayını beklediği kaydedildi. Eldeki seçenekleri inceleyen Teknik direktör İgor Tudor’un da Negredo’ya çok sıcak baktığı ifade edildi. 
  Transferi bitirmek için gün sayan yönetimin, ödeme planlaması için kolları sıvadığı belirtildi.
 
Galatasaray’a bir müjdeli haber de Manchester City’den geldi.İngiliz kulübü ile görüşen sportif direktör Cenk Ergün’ün, satın alma opsiyonlu olarak kiralama teklifi yaptığı City’li yetkililerden olumlu yanıt aldı.
İngilizler’in, Cimbom’un Negredo’yu ikna etmesi halinde bu transfere ‘olur’ verecekleri bildirildi.
 
Bu sezon Premier Lig’de 34 maçta 9 gol atan 32 yaşındaki İspanyol forvetin, kulübüyle 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Negredo’nun ‘evet’ dediği anda transferin biteceği konuşuluyor. Sarı-Kırmızılı kulüp, bir taşla iki kuş vurmanın hesaplarını yapıyor.
 
Negredo konusunda Manchester City ile görüşen sportif direktör Cenk Ergün’ün, İngiliz ekibinden geçen sezon kiraladıkları Jason Denayer ile ilgili gelecek yıl için de kiralama teklifi yaptığı ve bu konuda da olumlu yanıt aldığı kaydedildi. Belçikalı stoperin de G.Saray’a geri dönmeye baktığı ifade edildi.

(Habertürk-Erhan Telli)

Ekleme Tarihi: 13 May 2017 12:34