Spor Güncelleme Tarihi: 20 Kas 2017 23:25

Hidayet Türkoğlu: Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklarla ilgili hakaret içeren sözlerine tepki gösterdi. Türkoğlu, "Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz" dedi.

Hidayet Türkoğlu: Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz

 Rasim Ozan Kütahyalı’nın bir televizyon programında kullandığı “Kusturmalı Boşnak S..” sözleri tepki çekti. Kütahyalı, özür dilerken; Balkan ve Boşnak dernekleri suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da “Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum” dedi.

“Beyaz Futbol” programı yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, dün geceki yayında kendisine yapılan bir şakanın ardından “Kusturmalı Boşnak S..” ifadesini kullandı. Yazılı açıklama yapan Balkan ve Boşnak dernekleri Kütahyalı’nın sözlerine tepki gösterdi.

Açıklamada, “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” denildi. Açıklamada, Kütahyalı hakkında suç duyurunda bulunacağı da belirtildi.

SANCAKLI: ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZ

Türkiye Gündemi sitesinden Müşerref Seçkin’e konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise “Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı. Sancaklı, Osman Gökçek’ten Kütahyalı’nın işine son verilmesini istediğini aktardı.

TÜRKOĞLU: AŞAĞILIK YAKILŞTIRMA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözleriyle ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. “Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz” diyen Türkoğlu’nun açıklaması şöyle:

KÜTAHYALI: ÖZÜR DİLERİM

Tepkiler üzerine Rasim Ozan Kütahyalı’dan açıklama geldi. Boşnaklardan ve Beyaz TV çalışanlarından özür dileyen Kütahyalı, “Yaptığım konuşmadan cımbızlanan sözün her ne nedenle olursa olsun maksadını aştığını görüyorum. Bu saçma olaydan dolayı başta Boşnak kardeşlerim olmak üzere tüm incinen izleyicilerimden özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 20 Kas 2017 23:25