Yaşam Güncelleme Tarihi: 22 Nis 2017 18:27

1 Nisan şakası nasıl çıktı?

İşte Müslümanın katliam günü olduğu iddia edilen ve yüzyıllardır dünya genelinde kutlanan 1 Nisan şakası ile ilgili tüm bilgiler...

1 Nisan şakası nasıl çıktı?

1 Nisan hakkında bilinen en eski 1 Nisan hikayesi, 1 Nisan şakalarınının çıkış tarihini şöyle anlatır: 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya'daki Endülüs Müslümanlarının son kalesini (Gırnata) kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisi ile kale korunabilmektedir.

1 NİSAN HİLE GÜNÜ...

Durumun zorluğunun farkında olan Haçlı ordusunun komutanı kaleyi düşürmek için değişik taktikler planlamaktadır. En sonunda aklına bir fikir gelir. 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kuran bir elinde İncil, kaledekilere"Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım"  şeklinde seslenir. Bu sayede gerekli görüşmeler sonrasında Müslümanlar canlarının kurtarılması karşılığında kaleyi teslim ederler. Bir sonraki gün, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar,  bizi öldürmeyeceğinize dair "yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" derler.

Bu söz üzerine Haçlı ordusunun komutanı "Benim sözüm size önceki akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" şeklinde cevap verir ve Bütün Müslümanlar orada şehid edilirler.

1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır. Halkımız arasında da yaygınlaşan bu gün yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Ekleme Tarihi: 22 Nis 2017 18:27