Yaşam Güncelleme Tarihi: 25 Haz 2017 02:01

Evlenmeden önce bu soruları kendinize sorun

Düğün sezonunun yaklaştığı şu günlerde "Evlenmeden önce kendinize sormanız gereken sorular"ı sizin için derledik.

Evlenmeden önce bu soruları kendinize sorun

Evlenip aile kurmak birçok insanın hayalidir, bu hayal kişilerin yaşı ilerledikçe bir hayal olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline gelmeye başlar. Ramazan ayı ve bayramını geride bırakacağımız şu günlerde düğün sezonu hızlı bir şekilde açılmış olacak.

Düğün sezonunun açılacağı şu günlerde "Evlenmeden önce dikkat edilmesi gerekenler"i uzman yorumlarına dayanarak sizin için derledik.

Evlilik kararı vermeden önce evlilik hakkındaki  bildiğimiz doğruları ve yanlışları iyi değerlendirmemiz gerekir. Evlilik kararı vermeden önce iyi düşünüp doğru karar verilmelidir. Kendinizi ve partnerinizi iyi tanımanız gerekmektedir. Unutulmamalı ki kültürel yapımızda bireylerin evliliğinden çok ailelerin evliliği söz konusudur. Evlilik, sorumluluklar bütünüdür ve partnerinizin sorumluluk bilincinin evlilik öncesi dikkat edilmesi gereken noktalar arasında çok önemli bir yer tuttuğunu akılda tutmak gerekir.

EVLİLİK ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Evlilik öncesi yapılması gereken en önemli şeylerden biri de kendimize sorduğumuz bir takım soruların cevabını bulmaktır. İşte evlenmeden önce kendinize sormanız gereken o sorular:

NEDEN EVLENMEK İSTİYORUM?

Herkesin evlenme kararındaki istek ve amaçlar farklı farklıdır. Bu kişisel bir karar gibi görünse de toplum, aile baskısı ve son zamanlarda hayatlarımızı sosyal medyayada kolayca yayınlıyor olmamız, herkesin çok mutlu ve eğlenceli ilişkiler yaşıyormuşcasına fotoğraf kareleri paylaşması da yeni bir baskı ortaya çıkardı: sosyal medya baskısı. İşte tüm bunların arasında sorunuzun doğru cevabını bulup ona göre adımlar atmanız geleceğinizi büyük ölçüde etkileyecektir. 

EŞİNİZ NASIL BİRİ OLSUN İSTİYORSUNUZ?

Kendinizi ve partnerinizi tanımak nasıl bir evlilik ve eş istediğinizin farkına varmak kadar önemlidir. Eşinizle flört dönemindeyken kendinizi saklamaya çalışmamalısınız. Nasıl bir insansanız öyle davranmalısınız. Böylelikle siz eşinizi eşinizde sizi olduğunuz gibi tanımalı ve ilerleyen yıllarda birbirinizi değiştirmeye çalışmamalısınız.

HAYATTAN BEKLENTİLERİNİZ NELER?

Yaşamdan ne bekliyorsunuz ? Gelecekte eşinizden neler bekliyorsunuz ?Evlilik aynı yolda yürümek ve hayatı daha mutlu ve eğlenceli yaşamak için atılan bir adımsa partnerinizle benzer şeylerden hoşlanmanız, uyumlu olmanız gelecekte sorunlar yaşamanızı ortadan kaldırarak daha mutlu bir evlilik yaşamanızı sağlayacaktır.

CİNSEL YAŞAMINIZ NASIL?

Partnerinizden cinsel yaşamınızda neler bekliyorsunuz ? Unutmayın ki gerek kadın gerekse erkek açısından cinsellik önemlidir. Aldatmaların bir kısmının yetersiz cinsel ilişki sıklığı nedeniyle olduğu uzmanlarca belirtilen konular arasındadır.

NEDEN BU KİŞİYLE EVLENMEK İSTİYORUM?

Evlenmek istediğiniz kişinin neden bu kişi olduğuna dair cevaplar bulabiliyormusunuz ? Ailesi ve kendisiyle birlikte birbirinize destek olarak bu yolda yürümeye hazır mısınız ? Unutmayın ki evlilik gerçek bir sorumluluklar silsilesidir.

EŞİNİZİN AİLESİNİ TANIYOR MUSUNUZ?

Evlilik sadece karşımızdaki birey ile yaşamak değildir. Onun ailesiyle ve sosyal kültürel yapısıyla da evlenmek demektir. Buna hazır mısınız ? Kendinize sormanız gereken sorulardan bazıları olabilir. Sorularınızı sorun ve verdiğiniz cevapların doğruluğundan emin olun. İşte şimdi evlenme zamanı...

Ekleme Tarihi: 25 Haz 2017 02:01