Yaşam Güncelleme Tarihi: 25 Oca 2018 20:13

Hindu kraliçe Müslüman kral aşkı "Padmavati" olay çıkardı!

'Padmavati' filminin gösterimi öncesi Hindistan'da protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilere müdahale eden polis 50 kişiyi gözaltına aldı. Filmde bir Hint kraliçesiyle, Müslüman bir hükümdar arasındaki aşk sahneleri büyük tepki topluyor.

Hindu kraliçe Müslüman kral aşkı

Hindistan’da bir Hint kraliçesiyle, ülkesini fetheden Müslüman bir hükümdar arasında bir aşk sahnesi olduğu söylenen ‘Padmavati’ filmi tehditler altında ve yüksek güvenlik önlemleriyle bugün vizyona giriyor. Filme karşı çıkan onlarca kişi gözaltına alındı.

Filmde konu edilen Hindu kraliçe, Hindistan’ın en büyük kast gruplarından Rajputüyesi. Rajput kadınları, film gösterime girerse kendilerini yakma tehdidinde bulundu. Başrol oynayan kadın oyuncu Deepika Padukone’ye ise ölüm tehditleri yağıyor. Bazıları kadın oyuncuyu öldürene büyük para ödülleri vaat ederken, daha önce de film ekibine yönelik saldırılar olmuş ve bazı çekim setleri tahrip edilmişti.

50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

Polis yetkileri, dün Mumbai’de filmi protesto eden 50 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Gujarat eyaletinde de protestocuların 200’den fazla araca zarar verdiğini söyleyen yetkililer, Uttar Pradeş eyaletindeki Meerut kentinde dün eylemcilerin bir alışveriş merkezinin camlarını kırdığını aktardı. Eylem yapan başka bir grup da Yeni Delhi-Jaipur yolunu trafiğe kapattı.

MAHKEMEYE BAŞVURDULAR!

Bazı eyalet yönetimleri, filmin gösteriminin iptali için yüksek yargıya ve başbakana başvurdu. Ancak Yüksek Mahkeme, Gucerat, Racastan, Madhya Pradeş ve Haryana eyalet yönetimlerince filmin gösterimine yasak getiren kararı bozmuştu.  Filmin başrol oyuncusu Deepika Padukone’ye ise ölüm tehditleri yağıyor.

‘Padmavati’ filminde, Delhi’nin Müslüman Sultanı Alaeddin Halaci tarafından yakalanmaktansa kendisini öldürmeyi seçen cesur ve güzel Rajput kraliçesinin kurgusal hikayesi anlatılıyor. Filmin yönetmeni Sanjay Leela Bhansali, filmdeki ana karakterler arasında romantik bir ilişki varmış gibi göstererek tarihi çarpıtmakla eleştirilirken, yönetmen bu iddiaları reddediyor.

Ekleme Tarihi: 25 Oca 2018 20:13