Yaşam Güncelleme Tarihi: 20 Şub 2018 10:44

Kayıt cihazından 50 yıl sonra çıkan aşk

Alman bir kadının 50 yıl önce sevgilisi Mehmet’e yazdığı mektup, Malatya’da bir plakçıda bulunan makara teyp cihazından çıktı. Ayrılık sonrası yazıldığı sanılan mektupta ismi bilinmeyen kadın sevgilisine sitem ediyor.

Kayıt cihazından 50 yıl sonra çıkan aşk

Malatya’da eski plak satan dükkâna Kırıkkale’den gelen Alman malı teybin içinden 50 yıllık aşk mektubu çıktı. İsim yer almayan 2 Şubat 1969 tarihli mektupta, Alman kadının ayrı düştükleri Mehmet’e yazdığı sitem dolu satırlar yer alıyor.

Ayrılık sonrası yazıldığı sanılan mektupta, fotoğrafının yanı sıra bir tutam saçını da iliştiren kadın, “Neden benim canımı yaktın? Hiç mi korkun yoktu yaptıklarından? Sen beni çok yanlış anladın. Üzülüyorum senin benden ayrılmana. Sana mutlu bir yaşam diliyorum” diye yazmış.

Fotoğrafını da gönderdiğini belirten kadın “Sevgili Mehmet, bugün sana verdiğim sözü tutuyorum. Sana eski resmimi gönderiyorum. Ne yazık ki eski resimler, sakın darılma yıllar geçiyor. İkimiz de ne yazık ki yaşlanıyoruz” sözleriyle mektubunu bitirmiş.

Plakların yanı sıra eski radyo ve televizyon da satılan dükkâna kayıt ve teyp cihazının Kırıkkale’den getirildiği belirtildi.
Gazete Habertürk’ten Ferdi Durdu‘nın haberine göreMalatya Sanat Sokağı’nda plakçılık yapan Yıldıray Akçer, “Cihazı aldıktan sonra kontrol amaçlı açıp, kullanma kılavuzunu ararken, altından mektup çıktı. Almanya’da mektubun tercümesi yapıldı. 1970-72 yıllarında üretilen cihazı Kırıkkale’den bir elektronikçiden aldım. Ona da bir hurdacıdan gelmiş. Mektubu görünce hepimiz çok şaşırdık” diye konuştu.

Yarım asır önceki aşk hikâyesinin kahramanları ise merak konusu oldu.

Ekleme Tarihi: 20 Şub 2018 10:44