Yaşam Güncelleme Tarihi: 11 Haz 2017 21:50

Konya'nın ikiz imamlarını cemaati de karıştırıyor

Konya'da Selçuklular'dan kalma tarihi Sadrettin Konevi Camisi'nin ikiz imamlarını görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Teravih namazının yarısında imamlar değişince cemaat sormadan edemiyor: "Hocam, teravihin ilk on rekatında sesiniz niye ince çıkıyor?"

Konya'nın ikiz imamlarını cemaati de karıştırıyor

Konya'nın merkez  Meram ilçesindeki büyük İslam alimi ve mutasavvıf Sadrettin Konevi adına 1274 yılında inşa edilen Sadrettin Konevi Camisi'nde 5 yıl önce göreve başlayan Bekir Sivrikaya kısa sürede cemaatinin sevgisini kazandı.

HATİMLE TERAVİH KILDIRIYOR

Hafızlık eğitimini de tamamlayan Sivrikaya, camideki ramazan aylarında hatimle teravih kıldırma geleneğini de sürdürüyor.

İmamın tek yumurta ikizi olan kardeşi,  Meram Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kursunda görevli "Kurra Hafızı" Mustafa Sivrikaya ise geçen sene ve bu yıl ramazan ayında teravih namazlarını kıldırmak için aynı camiye görevlendirildi.

CAMİ CEMAATİ İKİZ İMAMLARI AYIRT EDEMİYOR

Her gün Kur'an-ı Kerim'den bir cüzün okunduğu hatimle teravih namazını dönüşümlü kıldıran ikiz imamları, cemaat kolay kolay ayırt edemiyor. Teravih namazının ilk on rekatını ikizlerden biri, kalan on rekatını da diğeri kıldırıyor.

"CEMAATİMİZ BİZİ KARIŞTIRIYOR AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK"

İki yıldır Ramazan aylarında ikizi Mustafa Sivrikaya ile aynı camide görev yaptıklarını anlatan Bekir Sivrikaya, "Bazen cemaatimizi bizi karıştırıyor ama yapacak bir şey yok. Geçenlerde yaşlı bir amcamız 'Hocam tek başına zor olmuyor mu, yardımcı olsalar sana' dedi. Biz de namazı ikimizin kıldırdığını söyledik. Bilmiyormuş, bizi bir arada görünce de şaşırdı" diye konuştu.

"HOCAM İLK 10 REKATTA SESİN İNCE ÇIKIYOR SONRA KALINLAŞIYOR"

Camide ikinci yılını geride bıraktığını anlatan Mustafa Sivrikaya, "On rekatta bir ara veriyoruz. Cemaate bu sırada bazı ikramlarımız oluyor. Teravih namazlarının ilk on rekatını kardeşim, diğer on rekatını da ben kıldırıyorum. Namazı dönüşümlü kıldırdığımızın farkına varamayan cemaatten bir genç, "İlk on rekatta sesin ince çıkıyor. Sonra kalınlaşıyor. Ne içiyorsun da sesin kalınlaşıyor' dedi. Namaz bittikten sonra bizi yan yana görünce de şaşırdı. Durumu anlayınca da güldü. Aynı cübbeyi ve sarığı giydiğimiz için fark edilemiyoruz. Böyle ilginç olaylar yaşıyoruz" dedi.

Ekleme Tarihi: 11 Haz 2017 21:50