Yaşam Güncelleme Tarihi: 5 Haz 2017 18:54

Türkiye'nin dünyaya hediye ettiği Global Wellness Day için geri sayım başladı

Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği ve 5 yıldır her Haziran ayının ikinci cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanan Global Wellness Day için binlerce kişi 10 Haziran Cumartesi günü Küçük Çiftlik Park’ta buluşacak.

Türkiye'nin dünyaya hediye ettiği Global Wellness Day için geri sayım başladı

Global Wellness Day için, bu yıl 100 ülkede 4000 farklı noktada milyonlarca insan “iyi yaşam” ideali için aynı anda bir araya gelecek.

Maçka KüçükÇiftlik Parkı’nda, tüm gün sürecek, herkese açık ve ücretsiz olan Global Wellness Day etkinlikleri kapsamında, uzmanlar konferans ve seminerler verecek, sağlıklı yaşam sohbetleri yapılacak, beslenme, kahkaha terapisi ve yoga seansları düzenlenecek ve spor aktiviteleri yapılacak.

“İyi Yaşam Herkesin Hakkı”

Global Wellnes Day kurucusu Belgin Aksoy Berkin, 5’inci yılını kutlayan etkinliğin kısa sayılabilecek bir süre içinde Türkiye’den doğup tüm dünyaya yayıldığını ve ulaşılan bu noktanın gurur verici olduğunu söyledi. Belgin Aksoy Berkin, en büyük hedeflerinin Global Wellness Day’in Birleşmiş Milletler takvimine alınması olduğunu da kaydederek şöyle konuştu:

“Yola çıkarken bir kişinin hayatında bile değişiklik yaratmak çok önemliydi. 100 ülkede kutlanan Global Wellness Day’in önemi her geçen gün çok daha anlaşılır oldu ve dünyanın farklı noktalarında da örnek olmaya başladı. 5. yıla ulaştığımızda, bugüne kadar dünyada 250 milyon kişinin hayatına dokunduğumuzu gördük. Bugün 100 ülkede kutlanan Global Wellness Day’in önemi her geçen gün çok daha anlaşılır oldu ve dünyanın farklı noktalarında da örnek olmaya başladı. Önümüzde daha çok yol var. Öte yandan özellikle çocuklara yönelik yeni çalışmalar başlattık. Yetişkinlerin yaşam şekillerini değiştirmek çocuklara oranla daha zor. Bu nedenle birçok şeye çocukluk çağından başlamak en doğrusu. Pilot ülkeler olarak Türkiye ve Brezilya’da, çocuklar için iyi yaşam projemizi başlattık. Bu program ile amacımız, çocukların çok basit bir takım adımlarla, yetişkin olma yolunda ki günlerinde daha mutlu bireyler olarak büyümelerini sağlamak. Mutlu olmak ve iyi yaşamak tüm dünyanın ortak hayali; sağlık ve mutluluk bileşik kavramlar gibi, sağlıklı olmak için mutlu, mutlu olmak için de sağlıklı olmak gerekiyor.”

BU YIL GLOBAL WELLNESS DAY’DE KİMLER VAR?

Bu yıl 10 Haziran’da düzenlenecek Global Wellness Day etkinliklerine; Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, yazar Aret Vartanyan, Prof. Dr. Murat Aksoy, Dr. Ümit Aktaş, Kahkaha Terapisti Eser Mutlu, Yoga Eğitmeni Gem Akcan, Zumba Eğitmeni Ayşegül Demirsoy, Pilates Eğitmeni Murat Berkin, Nefes Terapisti Özden Kaftan Thomas, Kişisel Dönüşüm Danışmanı Sırma Belin, Astrolog Dilara Eda Gürsoy, Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, Gıda Güvenliği Uzmanı Neşe Cesur, Ebeveyn Koçu Figen Küçükkoner Kırca ile danışman ve eğitmen Handan Önder ve Kübra Güner Köymen katılıyor.

Ekleme Tarihi: 5 Haz 2017 18:54