Yemek Güncelleme Tarihi: 12 Eyl 2017 10:37

Yıldız şefler Dünya Makarna Şampiyonası’nda kıyasıya yarışacak

Kuruluşunun 140'ıncı yılını kutlayan gıda devi Barilla, dünyanın dört bir yanından en yetenekli şefleri 6'ıncı kez Dünya Makarna Şampiyonası'nda ağırlayacak.

Yıldız şefler Dünya Makarna Şampiyonası’nda kıyasıya yarışacak

İtalyan yemek kültürünün en önemli unsurlarından biri olan makarnaya kendi yorumunu katacak olan 20 şef, 3 gün boyunca hünerlerini sergileyecek. Gastronomi alanının en önemli etkinlikleri arasında gösterilen şampiyona bu yıl 27 Eylül'de Milano'da başlayıp; 29 Eylül'de Parma'da son bulacak. Şampiyonada Türkiye'yi bu yıl Tolgar Mireli temsil edecek.

Barilla, 27-29 Eylül tarihlerinde gastronomi alanında devasa bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Bu yıl 6'ıncı kez düzenlenecek olan Dünya Makarna Şampiyonası'nda dünyanın dört bir yanından en yetenekli şefler, İtalyan makarnası ile geleneksel lezzetleri harmanlayarak en iyi lezzeti hazırlamak için hünerlerini sergileyecek. İtalyan mutfağının kültürel mirasını korumak, ürünlerinin kalitesini tanıtmak, Akdeniz tipi beslenme modelini tüm dünyada yaygınlaştırmak için gerçekleştirilen etkinlik bu yıl Milano’da 20 şefin birbirine meydan okuması ile başlayacak.

EN İYİ TARİFİ HAZIRLAMAK İÇİN YARIŞACAKLAR

Barilla ürünleri ile yarışacak olan şefler şampiyonanın ilk turunda “Makarnanın Geleceği” konseptli makarna tariflerini Michelin yıldızlı jüri üyelerinin değerlendirmesine sunacak. Yarışmanın ikinci turunda 10 yarı finalist, her dönemin vazgeçilmez yemeği domates soslu spagettiyi yorumlayacak. Dünyaca ünlü şef, sanatçı, gıda uzmanlarının oluşturduğu jüri karşısında şefler, görüntü, makarna iyileştirme, damak tadı, içeriğinin sağladığı uyum, yaratıcılık ve yenilik gibi katı kriterlerde değerlendirilecek.

Pop mutfağının en tipik ve en popüler içeriği olan makarnayı dünya dilinde yorumlayan şefler, etkinliğin son günü Barilla’nın 140 yıl önce kurulduğu şehir Parma’da final için kıyasıya yarışacak. Üç gün sürecek zorlu mücadelede geleneksel İtalyan makarnası ile dünya mutfaklarının tatları arasında en iyi kombinasyonu yaratan şef, bu yılki şampiyonayı kazanacak.

TÜRKİYE’Yİ TOLGAR MİRELİ TEMSİL EDECEK

Makarnayı yalnızca bir ürün olarak değil, kültürel değerleriyle de en özel ve başarılı şekilde kullanan şeflerin ödüllendirildiği şampiyonada bu yıl Türkiye'yi Tolgar Mireli temsil edecek. Almanya, Amerika, İngiltere, Avusturya ve Dubai gibi birçok ülkede Michelin yıldızlı restoranlarda hazırladığı tariflerle adından söz ettiren Mireli, dünyanın farklı ülkelerinde kazandığı tecrübeyi şampiyonada hazırlayacağı mönü ile jürinin beğenisine sunacak. Türkiye’nin önemli şeflerinden bir grubun da yerinde izleyeceği şampiyona, 30 Eylül tarihinde Parma’da tüm gün sürecek gastronomi turu ile son bulacak.

Ekleme Tarihi: 12 Eyl 2017 10:37