Yerel Güncelleme Tarihi: 9 Haz 2017 20:18

Batman'da 22 yaşındaki umut dolu öğretmeni terör katletti

7 ay önce 'Öğretmen oldum ben' demişti... 'Terör' onu vurdu. Batman'da AK Partili Belediye Başkanı Veysi Işık’ın yeğeni avukat Muhammet Işık’a yapılan saldırıda başka bir araçta bulunan müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi.

Batman'da 22 yaşındaki umut dolu öğretmeni terör katletti

Yalçın, 11 Ekim 2016'da yapılan atamalarda öğretmen olmuştu. Valilikten yapılan açıklamada da Şenay öğretmenin şehit olduğu silahlı saldırıyla jandarma karakoluna yönelik saldırının aynı PKK'lı teröristlerce gerçekleştirildiği bildirildi.

Batman'ın Kozluk ilçesi önce şehir içinde AK Partili Belediye Başkanı Veysi Işık’ın yeğeni avukat Muhammet Işık’ın bulunduğu otomobile başka bir araçtan düzenlenen uzun namlulu silahla saldırı ve sonra Bekirhan Jandarma Karakolu’nun önündeki kontrol noktasına yapılan bombalı araç saldırısıyla sarsıldı.

SALDIRDILAR, ARACI İNFİLAK ETTİRDİLER

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre  11.30 sıralarında terör örgütü PKK'nın 2 mensubu gasbettikleri araçla, Kozluk Belediye Başkanının içinde olmadığı ve yakınının kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırıda bulundu.

Hain saldırıda başka bir araç olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın şehit oldu. 5 öğretmen arkadaşıyla beraber araçta bulunan Şenay öğretmen uzun namlulu silahtan çıkan kurşunların hedefi oldu.

Olay yerinden uzaklaşan araç, Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışıldı. "Dur" ihtarına uymayan teröristler, aracı infilak ettirdi. Saldırıyı gerçekleştiren bir terörist etkisiz hale getirilirken 2'si asker 4 kişi yaralandı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin belediye başkanını hedef aldığı hain silahlı saldırıda seken kurşunlar olay yerinden geçen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın bulunduğu araca isabet etti. Terörün hedefi olan Şenay Öğretmen kurtarılamadı.

22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin müzik öğretmenliği bölümünde okumuş ve Halk Oyunları Topluluğu'da çalışmıştı. 100 Ses Gençlik Korosu'nun sopranosuydu. Okuldan mezun olduktan sonra ataması yapılınca sosyal medya üzerinden 'Öğretmen oldum ben' notunu ve gülen iki emojiyi paylaşmıştı. Tayini 18. tercihi olan Batman'a çıkmıştı. Batman'daki çocuklara müziği sevdirmek için gittiği Batman'da terörün hedefi oldu.

Batman'da görev yaparken hayatını kaybeden Fevzi Ateş (28 Mayıs 1980), Hüseyin Aydemir (12 Mart 1988), Ali Rıza Pekgöz (10 Haziran 1993), Erkan Özcan (29.Nisan.1994), Sıtkı Abdioğlu (17 Mayıs 1994), Adnan Tunca (23 Eylül 1994), Mustafa Gümüş (23 Eylül 1994) gibi Şenay Aybüke Yalçın (9 Haziran 2017) da eğitim şehitleri arasına katıldı.

(hürriyet)

Ekleme Tarihi: 9 Haz 2017 20:18