Yerel Güncelleme Tarihi: 24 Eyl 2018 15:43

Çayeli Bakır’ın hikayesi belgesel oldu

Çayeli Bakır’ın hikayesini anlatan Cevherden Öteye filminin gala gösterimi, 22 Eylül Cumartesi günü yapıldı,

Çayeli Bakır’ın hikayesi belgesel oldu

Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen, Çayeli Belediye Başkan vekili Yusuf Ziya Şerifoğlu, Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Naci Atasever, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Rize Çay Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Her yıl festival kapsamında verilen Jüri Özel Ödülü de Cevherden Öteye filminin oldu. Karadeniz’in doğal güzelliklerini gözler önüne seren Cevherden Öteye, Çayeli Bakır’ın uzun yıllardır Rize’de emniyet kültürüyle birlikte anılan çalışma ortamını etkileyici görüntüler eşliğinde izleyiciye sunuyor. 

Faaliyete başladığı 1992 senesinden bu yana yerel ve ulusal ekonomiye önemli katkıları olduğu kadar Türkiye’deki metal madenciliğinin akademilerinden sayılan Çayeli Bakır’ın hikayesi, ödüllü yönetmen Mehmet Binay’ın 48 dakikalık belgeseline konu oldu. 2017 ve 2018 yıllarında yeraltında, yerüstünde ve havadan yapılan 300 saatlik çekimlerle hayat bulan ¨Cevherden Öteye¨ isimli belgeselin gala gösterimi Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen, Çayeli Belediye Başkan vekili Yusuf Ziya Şerifoğlu, Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Naci Atasever, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 22 Eylül Cumartesi günü, Rize Çay Film Festivali’nde gerçekleştirildi.

Davetlilerin büyük beğeniyle izlediği film, ağırlıklı olarak çay tarımıyla geçinen Doğu Karadeniz insanının Çayeli Bakır’ın kuruluşu ile birlikte emniyetli madencilikle tanışma hikayesinin yanı sıra, işletmenin sosyal kalkınma projeleriyle bölgeye sağladığı katkıları ve istihdamın olumlu etkilerini gözler önüne seriyor.
Önceki hafta göreve başlayan Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, film sayesinde Çayeli Bakır hakkında çok değerli bilgilere sahibi olduğunu belirterek “Çayeli Bakır, ilçemiz için, yöremiz ve ülkemiz için çok önemli bir yere sahip. Özellikle çalışanlarına verdiği değer beni oldukça etkiledi” dedi.

Gösterim öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Çayeli Bakır Genel Müdür Vekili Murat Güreşçi ise “Kurulduğumuz günden bu yana bu yörenin önemli bir parçası olduk. Bu yüzden buraya özel bir iz daha bırakmak istedik. Bu belgesel filmde Karadeniz’in güzellikleriyle birlikte, madenciliğe dair ilginizi çekeceğini düşündüğümüz çok özel anları ve farklı hikâyeleri de sizlerle paylaşacağız” diyerek filmin esas kahramanları olduğunu düşündüğü Çayeli Bakır çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Film festivali kapsamında ayrıca Jüri Özel Ödülü de Cevherden Öteye filmine verildi. Ödülü Çayeli Bakır adına, Genel Müdür Vekili Murat Güreşçi Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk’ün elinden aldı.

Ekleme Tarihi: 24 Eyl 2018 15:43