Yerel Güncelleme Tarihi: 12 Eyl 2018 23:27

Çekmeköy Belediyesi'nin skandal müdür ilanı!

Kamu kurumlarında kadroların liyakat esasına göre doldurulmadığı uzun süredir tartışılıyor. Türkiye'de son dönemde profesyoneller işsiz sınıfına katılırken, referanslı istihdamlar hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.

Çekmeköy Belediyesi'nin skandal müdür ilanı!

Gün geçmiyor ki yeni bir skandal gün yüzüne çıkmasın. Bu kez skandalın adresinde İstanbul Çekmeköy Belediyesi var. Sosyal medyanın profesyonel iş ağı uygulaması "Linkedin"de Çekmeköy Belediyesi'nin "müdür" ilanı görenleri hayrete düşürdü.

Belediyenin Linkedin'deki sayfasında "Müdür" başlığı altında 6 Eylül 2018'de yayınlanmış ilanla müdür aranıyordu. Hiçbir vasfın belirtilmediği ilanda "İş Açıklaması" kısmında "Tam zamanlı çalışacak... Bay veya Bayan... Deneyimli Anadolu Müdürü ve Müdür yardımcısı arıyoruz... Sıcak bir aile ortamında ekip ruhu ile çalışacak, kurumsal kültüre sahip, üretken, özverili, alanına hakim, çalıştığı kuruma değer katan, kendine ve işine saygılı, paylaşımcı, başarıyı hedefleyen değerli başvurularınızı beklemekteyiz..."  yazıyor.

Profesyonel tecrübenin aranmadığı, hangi birim olduğu bilgisinin dahi yer almadığı ilan ciddiyetten de uzak değerlendirilirken tartışma konusu da oldu.

Başta İnsan Kaynakları olmak üzere, Halkla İlişkiler ve Dijital Medya Birimlerinin sorumluluğunda olması gereken ilanın nasıl onaylanarak yayınladığı ise bilinmiyor. 

Kurumsal organizasyonlarda İtibar yönetiminemini önemi artarken sosyal medyada böyle bir ilan yayınlayan Çekmeköy Belediyesi'nin kadroyu adrese teslim olarak açtığı, ilanı ise formalite olarak paylaştığı iddia ediliyor. 

Linkedin resmi bir kaynak olmasa da sosyla medyanın en gelişmiş ve popüler sosyal ağı olarak biliniyor. 

Ekleme Tarihi: 12 Eyl 2018 23:27