Yerel Güncelleme Tarihi: 20 Haz 2017 02:16

Kuşadası'nda 56 anaokulu öğrencisi yemekten zehirlendi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir anaokulunda eğitim gören ve yaşları 3 ile 6 arasında değişen 56 çocuk, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Kuşadası'nda 56 anaokulu öğrencisi yemekten zehirlendi

Manisa'da son bir ayda 2 bine yakın askerin yedikleri yemekten zehirlenmelerinin yankısı devam ederken bu kez  Aydın'ın  Kuşadası ilçesinde bir anaokuluda benzer bir olay yaşandı.

Çok sayıda öğrenci, menüsünde tavuk, pilav ve ayran bulunan öğle yemeğinin ardından fenalaştı. Toplam mevcudu 100 olan anaokulunda eğitim gören öğrencilerin büyük bir kısmı ile bazı öğretmenlerde kusma belirtileri görülmesi üzerine velilere haber verilerek, öğrenciler  Kuşadası Devlet Hastanesi, Özel  Kuşadası Hastanesi ve Özel Gözde Hastanesine nakledildi.

BAZI ÇOCUKLARIN DURUMU AĞIR

56 çocuk ve öğretmenin bölümü ayakta tedavi edilirken, durumları ağır olan çocuklar ise hastanelerde tedavi altına alındı.  Kuşadası Devlet Hastanesinde tedavi gören ve durumu ağırlaşan 5 çocuk ise ambulanslarla  Aydın Devlet Hastanesine sevk edildi.

YEMEKTEN ZEHİRLENDİLER

Hastanelerde yapılan ilk incelemelerde çocukların öğle yemeğinden zehirlendiği ortaya çıktı. Hastane yetkilileri, kesin sonucun tahlil ve çocuklara verilen yemekten numune alınmasından sonra ortaya çıkacağını söyledi.

AŞÇI GÖZALTINA ALINDI

Anaokulu yönetimi ise yemeği okullarında kendilerinin pişirdiğini ve zehirlenme konusunda sudan şüphelendiklerini söylediler. Velilerin yaptığı suç duyurusu üzerine söz konusu anaokulunun 32 yaşındaki aşçısı N.Y. ifadesi alınmak üzere  Kuşadası Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.  Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile  Kuşadası Emniyet Müdürlüğünden oluşturulan bir ekip, savcılığın talimatı ile anaokulundaki yemek ve içeceklerden numune aldı.

Ekleme Tarihi: 20 Haz 2017 02:16