Asayiş Güncelleme Tarihi: 31 May 2017 19:33

Adana'da MİT TIR'ları kumpası bu kez Mardin'de yaşandı

Adana'da 2014'te MİT tırlarına yönelik FETÖ kumpasının benzerinin 15 gün önce Mardin'de kurulduğu ortaya çıktı.

Adana'da MİT TIR'ları kumpası bu kez Mardin'de yaşandı

Adana’daki MİT TIR’ları ihaneti hafızalardaki yerini korurken benzer tezgah 15 gün önce Mardin’de kuruldu. FETÖ’cü kamikaze binbaşının plakasını vererek yaptığı ihbardan MİT aracı çıktı.

Star'ın haberine göre, 1 Ocak 2014’te Hatay Kırıkhan, 19 Ocak 2014’te de Adana Ceyhan’da Suriye’deki Türkmenlere insani yardım götüren MİT TIR’larını durdurarak, Türkiye’yi dünya kamuoyunda ‘terör örgütü DEAŞ’a silah yardımı yapan ülke’ gibi göstermeye çalışan FETÖ’nün TSK içindeki yapılanması, benzer bir kumpası 15 gün önce de Mardin’de uygulamaya kalkıştı. İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen “İnsan kaçakçılığı yapılıyor” ihbarı Mardin Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. İhbarı yapan kişi Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Komutanı Binbaşı Mete Ayhan’dı. Ayhan plakasını verdiği aracın Emniyet Müdürlüğü sınırlarından geçerken operasyon düzenlenerek durdurulmasını istedi.

MİT POLİS KARŞI KARŞIYA GELECEKTİ 

İhbardaki şüpheli unsurları fark eden Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, operasyon öncesinde istihbarat desteği için MİT’le görüştü. Görüşmede, Ayhan’ın plakasını verdiği aracın MİT’e ait olduğu ortaya çıktı. Şüpheli unsurlar Emniyet Müdürü Onar’ın gözünden kaçsaydı, operasyon sırasında MİT görevlileri ile polis karşı karşıya gelecekti. Ancak daha önemlisi, araç durdurulurken jandarma tarafından çekilecek fotoğraflar anında FETÖ destekçisi medya kuruluşlarına servis edilecek ve iki güvenlik birimi arasında ‘iç savaş’ olduğu izlenimi verilecekti.

YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNE GİRDİ

Hain planın MİT’in TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’na sunduğu ‘FETÖ Raporu’ndan hemen önce hayata geçirilmek istenmesi dikkati çekti. MİT’in raporunda FETÖ’nün, kendini en iyi şekilde gizlemeyi başaran ve ‘örgüt içindeki örgüt’ olarak adlandırılan Hususiler aracılığıyla yeniden yapılanma sürecine girdiği ve illerde yeni sorumlular görevlendirme çalışmaları yürüttüğü vurgulanmıştı.

İHBARI YAPAN BİNBAŞI TUTUKLANDI

İhbarı yapan Jandarma Binbaşı Mete Ayhan Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ‘Anayasal Düzeni İhlal’ suçundan 18 Mayıs’ta tutuklandı. Ayhan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görevli olmadığı halde daha sonra FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan eski Tugay Komutanı Salih Kırhan’la birlikte ‘operasyon için sahada’ olduğu tespit edilmişti. Ayhan’ın aile fertlerinden de yine FETÖ üyeliğinden tutuklananlar olduğu öğrenildi.

Ekleme Tarihi: 31 May 2017 19:33