Asayiş Güncelleme Tarihi: 2 Mar 2018 01:39

Afrin’deki operasyondan acı haber: 8 şehit

Suriye'nin Afrin kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 8 asker şehit olurken 13 asker yaralandı.100’den fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Afrin’deki operasyondan acı haber: 8 şehit

DHA'nın haberine göre, çatışmada şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

TSK’dan daha sonra yapılan açıklamada ise “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” bilgisi verildi.

Teröristlerin ateş altına alındığı bölgedeki yaralı askerler, tahliye edilerek Hatay'daki hastanelere taşındı. Çatışmanın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, sınırdaki konuşlu birlikler de teröristlerin geçiş güzergahlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

İHA'nın haberine göre çatışmanın Raco yakınlarında yaşandığı belirtiliyor. A Haber'in haberine göre ise Kel Tepe'de çok kalabalık bir terörist grubu tünellerden sızma girişiminde bulundu. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor. Savaş uçakları, ATAK helikopterleri teröristlerin kaçış noktalarını vuruyor.

Yaklaşık 100 kişilik terörist grubun bölgedeki tünel ağından sızmaya çalıştığı, çok sayıda teröristin öldürüldüğü de belirtiliyor.

Ekleme Tarihi: 2 Mar 2018 01:39