Asayiş Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 21:58

Antalya'da göçük meydana geldi 2 işçi mahsur kaldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde Ovacık mahallesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte, ilk belirlemelere göre 2 işçi mahsur kaldı.

Antalya'da göçük meydana geldi 2 işçi mahsur kaldı

Antalya'nın Kemer ilçesi Ovacık mahallesindeki bir maden ocağında meydana gelen göçükte, ilk belirlemelere göre 2 madenci mahsur kaldı. Madencilerin hayatta oldukları belirtilirken, olay yerine çok sayıda ilkyardım ekibi sevk edildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada,  Kemer ilçesine bağlı Ovacık köyündeki maden ocağında yoğun metan gazı sıkışması  nedeniyle işçilerin etkilendiğini bildirdi.

İşçilerden 2'sinin halen ocak içinde olduğunu ve gazdan etkilenen 2  işçinin de hastaneye sevk edildiğini belirten Karaloğlu, "2 işçiye ulaşılamıyor.  900 metre derindeler. İşçilerin hayatıyla ilgili bir şey söylemek şu anda mümkün  değil. Kütahya Tunçbilek'ten TTK tahlisiye ekibi gelmek üzere. Biz de gideceğiz.  Maden ocağının kendi ekipleri içeri sürekli hava basıyor." dedi.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan da maden ocağının olduğu  bölgeye gelerek bilgi aldı.

Feslihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madenin Göynük  Mahallesi'nin üst bölümündeki Mezardibi mevkisinde bulunduğunu kaydetti.

Madende metan ve karbonmonoksit gazı sıkışması meydana geldiğine  işaret eden Feslihan, maden ocağının tahliye edildiğini, 112, AFAD ve itfaiye  ekiplerinin bölgedeki çalışmalarına başladığını açıkladı.

Kaymakam Feslihan, "2 işçiye şu anda ulaşılamadı. Kurtarma çalışması  devam ediyor. Diğer işçilerden de gazdan etkilenenler var. Onlara da sağlık  ekipleri müdahale ediyor." diye konuştu.

ZONGULDAK'TAN ANTALYA'YA YOLA ÇIKTILAR

Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumundan 7 kişilik tahlisiye ekibi, Antalya Kemer ilçesinde kömür ocağında kurtarma çalışmalarına katılmak üzere hareket etti. 

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 21:58