Asayiş Güncelleme Tarihi: 1 Haz 2017 05:02

Atatürk'e hakaret eden Cemaat abisi Hasan Akar'ı Polis 23 gündür niye bulamıyor?

Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan'ın TVNET'te Derin Tarih programında Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt tutuklanmıştı. Aynı dönemde Atatürk'e hakaret videosu çıkan Nur Cemaatinin Okuyucular Kolu abilerinden Hasan Akar hakkında da gözaltı kararı çıkarılmıştı. Polisin, Hasan Akar'a 23 gündür bulamaması yeni bir iddianın ortaya çıkmasına neden oldu!

Atatürk'e hakaret eden Cemaat abisi Hasan Akar'ı Polis 23 gündür  niye bulamıyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Nur Cemaatinin Okuyuclar kolunun önde gelen abilerinden Hasan Akar 23 gündür yakalanamadı.Polisin Nur Cemaati abisi Hasan Akar'ı bir türlü yakalayamamasının nedeni olarak Emniyet teşkilatı içerisindeki Nur Cemaatinin varlığının gösterilmes Emniyetteki Cemaat yapılanması tartışmasını yeniden başlattı.

AKAR, ATATÜRK’E HAKARET ETMİŞTİ

Albayrak Holding’in medya grubu içerisinde yer alan TVNet televizyonunda yayımlanan "Derin Tarih" isimli tarih programında tarihçi Mustafa Armağan ve Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu'nun konuğu Süleyman Yeşilyurt'tu. Yeşilyurt  Mustafa Kemal Atatürk ve kızı Afet İnan'a hakaret eden ifadeler kullandı.

Programın sunucuları Atatürk'e düşman tavırları ile tanınan Mustafa Armağan ve Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu müdahale etmedi. Konu yargıya taşındı ve Süleyman Yeşilyurt tutuklanırken Armağan ve Bahadıroğlu hakkındaki soruşturmada takipsizli kararı verilmişti.

Bu skandal programın ardından bu kez de sosyal medyadan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Nur Cemaati abilerinden Hasan Akar'ın videosu çıktı. Nur Cemaat'nin okuyucular kolundan Hasan Akar için başlatılan soruşturmada Akar'ın hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kararın çıkmasına rağmen Hasan Akar ise 23 gündür yakalanamadı.

Nur cemaatinin "Okuyucular" kolunun hocalarından olduğu bilinen Hasan Akar'ın polis tarafından 23 gündür yakalanamamıi olması Emniyet teşkilatındaki "Nur Cemaati" yapılanması tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Ekleme Tarihi: 1 Haz 2017 05:02