Asayiş Güncelleme Tarihi: 9 May 2017 11:22

Böyle dolandırıcılık görülmedi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde onlarca vatandaş, tefeci usulü yöntemle fazla para alma ümidiyle yüklü miktarda parayı mahalleden bir kişiye verdi. A.Y. isimli şahıs paraları alıp ortadan kaybolurken, vatandaşlar da hep birlikte bir video çekti.

Böyle dolandırıcılık görülmedi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde onlarca vatandaş, tefeci usulü yöntemle fazla para alma ümidiyle yüklü miktarda parayı mahalleden bir kişiye verdi. A.Y. isimli şahıs paraları alıp ortadan kaybolurken, vatandaşlar da hep birlikte bir video çekti.

Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılık olayı Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi’nde yaşandı. İddialara göre, mahallede yaşayan A.Y. (25), mahalledeki insanlar için akıl almaz bir dolandırıcılık yöntemi kullandı. Çevresinden ve yakınlarından yüklü miktarda paralar alan A.Y., aldığı paraları daha sonra fazlasıyla iade etti. İddialara göre bazı kişilerden 20 bin, 100 bin, 200 bine kadar alan A.Y., insanların güvenini kazanmak için bu oyunu uzun müddet sürdürdü.

LÜKS YAŞAMI VARDI, HERKES PARA VERİYORDU

A.Y., aldığı paralarla da daha sonra lüks bir yaşam sürmeye başladı. Hemen hemen her gün gece hayatına takılan, lüks arabalardan inmeyen A.Y.’nin bu yaşamı herkesin dikkatini çekti. A.Y.’ye para veren, daha sonra da bu paraları fazlasıyla alan kişiler, bu durumu eşine dostuna söyledi. Kişinin belirli bir süre karşılığında verdiği paraları duyanlar da hemen A.Y.’ye başvurdu.

EVİNİ ARABASINI SATAN HERKES PARASINI TESLİM ETTİ

Bazı vatandaşlar da yine iddialara göre evini, arabasını ve yazlığını satarak paraları A.Y.’ye teslim etti. Üstelik bazıları A.Y.’ye o kadar güvendi ki noter huzurunda veya banka yoluyla bile anlaşma yapmadan paraları elden verdi. A.Y.’ye paraların teslim edilme sayısı ise 100’ü aştı. Herkesten binlerce lira para alan A.Y., bir hafta önce de ortan kayboldu.

MAHALLELİ KAÇTIĞINI DUYUNCA ÇILGINA DÖNDÜ

A.Y.’nin paraları alarak kaybolduğunu duyun mahalleli ise çılgına döndü. İsmini vermek istemeyen bir kişi, A.Y.’yi mahalleden tanıdıklarını söyledi. Mahalle sakini, A.Y.’nin lüks bir yaşamı olduğunu ifade ederek, “Herkes güvendi paralarını teslim etti. Örneğin 20 bin TL verdiğinizde, 6 ay sonra en az 30 bin lira alıyordunuz. Bu durum insanların kulağına hoş geldi. İnsanlar evini arabasını sattı. Kimse paraları almak ümidiyle polise bile gitmedi. 1 haftadır ortalıkta yok. Telefonları kapalı. Aynı yöntemin Çanakkele’de Balıkesir’de olduğunu duyduk” dedi.

DOLANDIRICIYA VİDEO ÇEKTİLER: “SÖZ BİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ. KILINA ZARAR GELMEYECEK”

A.Y.’ye ulaşamayan çoğunluğu Roman vatandaşlar da çaresiz kaldı. Parasını almak ümidiyle polise bile gitmeyen vatandaşlar, hep birlikte bir video çekti. Sosyal medyada herkesin arkadaş olduğu ve videonun A.Y. tarafından görülebileceğini düşünen vatandaşlar, A.Y.’ye geri dönmesi için çağrıda bulunarak, kişiye zarar verilmeyeceği vurgusu yaptı. Bu video da daha sonra hep birlikte sosyal medyada paylaşıldı. Video vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı ama A.Y. mahalleye bir daha dönüş yapmadı. Öte yandan, A.Y.’nin annesi ve babasının dolandırılan bu kişilerle aynı mahallede yaşadığı, yapılan baskılar nedeniyle ailenin bir süre mahalleden uzaklaştığı öğrenildi.

(Murat İşçi / İHA)

Ekleme Tarihi: 9 May 2017 11:22