Asayiş Güncelleme Tarihi: 26 Eki 2017 02:00

Büyükada'da darbe planı yaptığı iddia edilen 8 tutuklu tahliye oldu

Büyükada'daki toplantıya ilişkin yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tümünün tahliyesine karar verildi.

Büyükada'da darbe planı yaptığı iddia edilen 8 tutuklu tahliye oldu

Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, tutuklu sanıklardan 7'sinin adli kontrolle tahliyesine, sanık Veli Acu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMASI ALINDI

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu 8 sanığın savunması alındı, tutuksuz sanıkların savunmasının da bir sonraki celse alınacağı belirtildi.

Savunmaların ardından söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

SAVCI 7 TAHLİYE TALEP ETTİ

Bu taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, tutuklu sanıklar Uluslararası  Af Örgütü  Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, Ali Ghravi,  Günal Kurşun, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran ve Peter Frank Steudtner'in adli kontrolle tahliye edilmesine karar verilmesini istedi. Savcı, tutuklu sanıklardan Veli Acu'nun ise delil durumuna göre bu halinin devamına hükmedilmesini talep etti.

Duruşmaya, karar verilmek üzere ara verildi.

TAMAMI TAHLİYE EDİLDİ

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Büyükada'daki toplantıya ilişkin yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tümünün tahliyesine karar verildi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Bu sanıklardan Özlem Dalkıran ve Veli Acu hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmeden heyet, daha önce haklarında, "haftada bir gün evlerine en yakın güvenlik birimine imza verme"den oluşan adli kontrol tedbiri uygulanan tutuksuz sanıklar Muhammet Şeyhmus Özbekli ve Nejat Taştan'ın bu tedbirini kaldırarak, "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbirine çevirdi.

TANER KILIÇ'IN DOSYASI BİRLEŞTİRİLDİ

Heyet,  İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği" kapsamında tutuklu olarak yargılanan Uluslararası  Af Örgütü  Türkiye Şubesi yöneticilerinden  Taner Kılıç'ın  İzmir'deki dosyasının, bu dava dosyasıyla birleştirilmesini de karara bağladı.

DAVA 22 KASIM'A ERTELENDİ

Dava konusu toplantının yapıldığı Büyükada'daki otel müdürünün tanık olarak çağrılmasına hükmeden mahkeme heyeti duruşmayı 22 Kasım'a erteledi.

Ekleme Tarihi: 26 Eki 2017 02:00