Asayiş Güncelleme Tarihi: 30 May 2017 00:27

Damadı Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldürdü

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel tartışdığı damadı Cemil Yavuz Karanfil tarafından bıçaklandı. Damat Cemil Yavuz Karanfil'in eşi Esma Karanfil'i de ağır yaraladığı ileri sürüldü

Damadı Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldürdü

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in bıçaklanmasına neden olan olayın damadı Cemil Yavuz Karanfil ile aralarında çıkan tartışma olduğu ve olayda araya girmeye çalışan Esma Karanfil'in de ağır yaraladığı bilgisi edinildi. 

Cinayet İstanbul'da Başakşehir 4. Etap Yunus Emre Caddesi B42 Blok 32 no'lu dairede akşam saatlerinde işlendi. 

Halkalı'daki gazetenin binasında  çalışırken Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'e kızı ile damadının tartıştığı haber veren bir telefon geldi. Demirel telefon sonrası 'Acil bir işim çıktı diyerek' gazeteden eve doğru yola çıktı.

Damadı Cemil Yavuz Karanfil ile Esma Karanfil'in evine giden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, ikilinin arasını düzeltmek için damadı Cemil Yavuz Karanfil ile konuşmaya başladı.

İkili arasındaki konuşma henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya döndü. Tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü. Damat Cemil Yavuz Karanfil, evde eline geçirdiği ekmek bıçağıyla kayınpederi Kadir Demirel'i karnının sol boşluğundan bıçakladı.

Olay sırasında babasını kurtarmak için araya giren Demirel'in kızı Esma Karanfil de aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Cinayet zanlısı damat Cemil Yavuz Karanfil, olay sonrası kaçarak izini kaybettirdi. 

Bıçaklanma olayını yaşandığı yere gelen 112 sağlık ekipleri, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in bıçaklandığı olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Sağlık ekibi kızı Esma Karanfil'i de ambulansla Bağcılar'da özel bir hastanenin acil servisine kaldırdı.

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, yapılan tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamayarak hayatını yitirdi. Aldığı bıçak darbeleri sonucu durumunun ağır olduğu belirlenen kızı Esma Karanfil de ameliyata alındı. 

KAVGANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Olayla ilgili ayrıntılar da belli oldu. Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in kızı 31 yaşındaki Esma Karanfil, CYK CNC Makine’nin sahibi Cemil Yavuz Karanfil ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle  mahkemelik olmuştu. Esma Karanfil'in zaman zaman kocasından şiddet gördüğü ve babasını arayarak yardım istediği ortaya çıktı.  Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel de dün akşam kızını ve damadını barıştırmak için Başakşehir 4. Etap’taki evlerine geldi.

Kadir Demirel'in kızı Esma ve ve damadı Cemil Yavuz'u ikna etme çabaları sırasında tartışma büyüdü. Sonrasında da damat Cemil Yavuz Karanfil, kayınpederi 56 yaşındaki Kadir Demirel’i karnından bıçaklayarak öldürdü.

DAMAT EŞİNİ DE 3 YERİNDEN BIÇAKLADI

Babasının bıçaklanmasına şahit olan kızı Esma, babası Kadir Demirel ile Cemil Yavuz Karanfil'in arasına girmeye çalışırken 3 yerinden bıçaklandı. Olay sonrası Cemil Yavuz Karanfil kaçtı. Çığlıklarla olaydan haberdar olan apartman sakinleri polise ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Sağlık ekipleri Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’in hayatını yitidiğini tespit etti. Ağır yaralanan kızı Esma Karanfil de Bağcılar Medipol hastanesine götürüldü.

POLİSE TESLİM OLDU

Bir süre kaçan damat Cemil Yavuz Karanfil olayın ardından polis merkezine giderek teslim oldu.

Cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri olay yerinde çalışmalarını yaptı. Olay yerinin incelenmesinin ardından Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cinayet olayıyla ilgli çok yönlü soruşturma başladı.

Cinayet haberinin duyulması sonrası Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in eşi Gülseren Demirel, oğlu Fatih Demirel, ikinci kızı Sümeyye Urhan ile Demirel'in yakınları ve Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ile çok sayıda tanıdığı olay yerine geldi.

Cinayetin gerçekleştiği evin yer aldığı sitede gazetecilerin girişine izin verilmedi.

Ekleme Tarihi: 30 May 2017 00:27