Asayiş Güncelleme Tarihi: 21 Mar 2017 11:52

Diyarbakır'da Nevruz alanına bıçakla girmek istedi vuruldu

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başlamadan önce alana bıçakla girmek isteyen bir kişi ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Polis, bu kişiyi vurdu.

Diyarbakır'da Nevruz alanına bıçakla girmek istedi vuruldu

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları olaylı başladı. Kutlamalardan önce alana bıçakla girmek isteyen kişi polislerden kaçınca vuruldu.

KENTTE 5 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Diyarbakır'da vatandaşlar, Nevruz etkinliğinin yapılacağı Bağlar ilçesindeki alana gelmeye başladı. Miting alanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, 5 ayrı noktada arama noktası oluşturuldu. Nevruz nedeniyle kentte 5 bin polisin görevlendirildiği öğrenildi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

HDP, DBP ve DTK'nın organize ettiği  Diyarbakır'daki Nevruz kutlaması nedeniyle hareketlilik başladı. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kutlamanın yapılacağı Bağlar ilçesinde  Newroz Park'a gelmeye başladı. Nevruz alanına giden yollarda uzun araç konvoyları oluştu. Tıkanan trafik nedeniyle alana gitmek isteyenler, araçlardan inip yürümek zorunda kaldı.

400 YERLİ VE YABANCI GAZETECİ NEVRUZ'U TAKİP EDİYOR

Etkinliğin yapılacağı alanın çevresinde ise polis dün geceden itibaren yolları barikatlarla trafiğe kapattı. Bomba imha uzmanları sabah saatlerinde bomba arama köpekleri eşliğinde tüm alanı ve platformu aradı. Alan çevresine de 5 ayrı kontrol noktası kuruldu. Kentte, Nevruz nedeniyle 5 bin polisin görevlendirildiği öğrenildi.

Saat 11.00'da başlaması planlanan kutlamada, HDP'nin grup sözcüsü ve  Şanlıurfa milletvekili  Osman Baydemir ile görevden alınan  Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Ahmet Türk'ün konuşma yapması bekleniyor. Etkinliği, 400 yerli ve yabancı gazeteci de takip ediyor.

Ekleme Tarihi: 21 Mar 2017 11:52