Asayiş Güncelleme Tarihi: 10 Eyl 2017 12:20

Hrant Dink'in kardeşinin kitabevine saldırı

Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink'in Bakırköy'de bulunan kitabevi, eli sopalı üç grubun saldırısına uğradı.

Hrant Dink'in kardeşinin kitabevine saldırı

Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink'in Bakırköy'de bulunan kitabevi, araba park etme nedeniyle yaşanan bir tartışmanın ardından eli sopalı üç grubun saldırısına uğradı. İçeri girmeye çalışan grupla kitabevi çalışanları arasındaki arbedede çalışanlardan biri başına aldığı sopa darbeleriyle yaralandı.

CNN Türk'ün haberine göre, olay saat 18.30 sıralarında, Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink'in Bakırköy Cevizlik Mahallesi'nde İstanbul Caddesi üzerindeki Beyaz Adam adlı kitapçısının önünde meydana geldi.

Otomobilini kitabevinin önüne park etmek isteyen bir kişi, çalışanlar tarafından uyarıldı. Buna tepki gösteren otomobil sahibiyle kitabevi çalışanları arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından bir süre sonra çevre esnafı olduğu belirtilen kalabalık bir grup, ellerinde sopalarla kitabevine saldırdı ve içeri girmeye çalıştı. Saldırının yaşandığı sırada Orhan Dink de kitabevindeydi.

SOPALI SALDIRI

Üç grup halinde kalabalık bir şekilde kitabevine saldırdıkları ileri sürülen gruptakiler, içeri girmelerine engel olmaya çalışan çalışanları sopalarla darbetti. Bu sırada kafasına darbe alan kitabevi çalışanlarından biri yaralanarak, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, sopalarla saldıran gruptakileri ve kitabevi çalışanlarını polis merkezine götürdü.

Çevre esnafının siyasi bir yanı olmadığını ileri sürdüğü olayla ilgili, kitabevi çalışanları ve Dink ailesinin yakınları, "Bu kitabevinin bize ait olduğu bu çevrede biliniyor. Üç grup halinde kalabalık bir şekilde ve ellerinde sopalarla saldırmaları ve dükkanı tahrip etmeye çalışmaları basit bir esnaf kavgasının ötesinde bir nefret içeriyordu" diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 10 Eyl 2017 12:20