Asayiş Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 23:31

İşlerini geri almak için açlık grevi yaptılar, tutuklandılar

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten atılan ve işlerine geri dönme talebiyle 75 gündür açlık grevinde olan eski akademisyen Nuriye Gülmen ve eski öğretmen Semih Özakça, gözaltına alınmışlardı mahkemeye çıkarılan Gülmen ve Özakça tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşlerini geri almak için açlık grevi yaptılar, tutuklandılar

KHK ile meslekten atıldıkları gerekçesiyle 75 gündür açlık grevi yapan ve önceki gece evlerinde gözaltına alınan eski akademisyen Nuriye Gülmen ve eski öğretmen Semih Özakça tutuklandı.

ADLİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Çok sayıda kişi Gülmen ve Özakça'ya destek olmak için  Ankara Adliyesi'ne geldi.  Polis güvenlik gerekçesiyle destek için gelenleri adliye binasından çıkarttı. Gülmen ve Özakça'nın ifade verdiği koridora basın mensupları da polis tarafından yaklaştırılmadı.

Gülmen ve Özakça'nın ifadesinin alındığı koridor kapatılırken, destek için adliyede bekleyenler polis tarafından dışarı çıkarıldı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASI İLE TUTUKLANDILAR

Mahhkeme, eski akademisyen Nuriye Gülmen ve eski öğretmen Semih Özakça tutuklanmasına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Silahlı Terör Örgütü" üyeliği  suçlamasıyla gözaltına alınan Gülmen ve Özakça, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki  ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler,  tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" nedeniyle  tutuklama kararı verdi.

Gülmen ve Özakça, Kızılay Yüksel Caddesi'nde başlattıkları açlık  grevine, İçel Sokak'taki bir evde devam ederken, "silahlı terör örgütü üyeliği"  suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı alınmıştı.

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 23:31