Asayiş Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2018 14:03

Operasyona yapılan Furkan Vakfı'nın bilinmeyeleri

Adana, Niğde ve Elazığ'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda vakfın kurucusu Alpaslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Operasyona yapılan Furkan Vakfı'nın bilinmeyeleri

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na hakkında başlatılan "suç örgütü" soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine Adana, Elazığ ve Niğde'de şafak vakti baskın yapıldı.

Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı baskında demir kapılar, koç başlarıyla kırılarak girildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve özel harekat timleri önlem aldı. 

YÜKSEK MİKTARDA PARA BULUNDU

Seyhan İlçesindeki Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakıf merkez binasında yapılan aramada, yüksek miktarda para ele geçirildiği, polislerin görüntü kaydı yaparak paraları saydığı bildirildi. Aynı binada 'sistem odası' olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi.

Baskınlarda vakfın kurucusu Alpaslan Kuytul ile birlikte 21 kişi gözaltına alındı.

Polis, Furkan Vakfı Genel Merkezinde de arama yapıyor. Vakfın giriş kapısında oluşturulan güvenlik şeridi ile binaya girişler kapatıldı.

Furkan Vakfı üyeleri, Kuytul'un gözaltında tutulduğu karakolun önünde toplanmaya başladı. Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik olumsuz paylaşımlar yaptıkları, terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttükleri ve suç örgütü kurdukları ileri sürülen şüphelilerin getirildiği emniyet binası önünde, çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. 

15 TEMMUZ'DA NE DEMİŞTİ

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, 15 Temmuz darbe girişimini canlı yayında öğrenmiş ardından “Darbenin Müslümanlara hayırlı olması” temennisinde bulunmuştu.

Kuytul, darbe girişiminden bir gün önce, yani 14 Temmuz'da paylaşılan konuşmasında "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında işi bitirilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

"TÜRK MİLLETİ GEREĞİNİ YAPMALIDIR"

Geçen günlerde MHP'nin yayın organı Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek köşesinde Alparslan Kuytul'u hedef alarak "Sözde Kürdistancı İhsan Eliaçık, Mehmet Göktaş ve Alparslan Kuytul'un bölücü söylemlerini Türk milleti ve devleti özenle takip etmeli ve gereğini yapmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRMIŞLARDI

Hükümete yakın Yeni Söz gazetesi de, Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’u manşetine taşıyarak savcıları göreve çağırmıştı. Gazetenin “Sözde hoca, özde tahrikçi ajan” başlıklı haberinde “Alparslan Kuytul isimli kim olduğu meçhul kişi, 15 Temmuz gecesi darbe şakşakçılığı yapan bir konuşma yapmıştı. Toplumun huzurunu bozucu konuşmalarını sürdüren bu karanlık kişi, milli bir destan yazan 15 Temmuz şehid ve gazileri ile direnişe katılan yiğitleri aşağılamaya devam ediyor” ifadeleri yer almıştı.

Bunun öncesinde de Takvim gazetesi “FETÖ'cü Kuytul'dan küstah tehdit” başlıklı haberiyle Kuytul’un 15 Temmuz sözlerine “Furkan Vakfı'nın FETÖ'cü başkanı Alparslan Kuytul'dan bir skandal açıklama daha geldi. FETÖ ağzıyla ihanet örgütünün yalanlarını yeniden dillendirerek 15 Temmuz'da hain darbe girişimini bastırmaya çalışan bu milletin cesur evlatlarına dil uzattı. Milleti küstahça tehdit etmekten de geri kalmadı” diyerek karşı çıkmıştı.

Furkan Vakfı, son olarak Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı operasyonuna da karşı çıkmıştı.

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2018 14:03