Asayiş Güncelleme Tarihi: 23 Nis 2022 02:57

Pençe Kilit Operasyonu'nda 3 asker 1 polis şehit!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonunda teröristlerle çatışmada 3 askerin şehit olduğunu; İçişleri Bakanlığı da atılan roket sonucu 1 polisin şehit olduğunu duyurdu.

Pençe Kilit Operasyonu'nda 3 asker 1 polis şehit!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Teğmen Bekir Can Kerek, Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon ve Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün şehit olduğunu duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu da Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki Mare Soran'da, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgeden atılan roket sonucu Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün şehit olduğunu açıkladı.

Pençe-Kilit operasyonundan acı haberler geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyon bölgesinde teröristlerle çatışma çıktığını açıkladı.

MSB, çatışmada Piyade Teğmen Bekir Can Kerek ve P.Uzm. Çvş Kubilay ÇON’un şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök’ün de hastaneye kaldırıldığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Kubilay ÇON şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz”

* Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

* Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Bekir Can Kerek şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

KAHRAMANMARAŞ’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Gök’ün acı haberi, Hasancıklı Mahallesi’nde yaşayan ailesine Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ve askeri yetkililer tarafından verildi. Osman Gök ve Döndü Gök, oğullarının şehit haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları eve akın etti. Eve ve evin olduğu sokağa Türk bayrakları asıldı

BABA İŞTEN DÖNDÜ, ŞEHİT HABERİNİ ALDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristlere karşı yürüttüğü Pençe-Kilit operasyonunda Piyade Teğmen Bekir Can Kerek şehit oldu. Şehit haberini vermek üzere askeri yetkililer 28 yaşındaki Piyade Teğmen Bekir Can Kerek'in baba ocağı olan Denizli Merkezefendi ilçesindeki Karaköy TOKİ konutlarına geldi. Evin kapısını çalan yetkililer evde kimsenin olmadığını fark edince, resmi araçlar süratle bölgeden uzaklaştırıldı.

Bu sırada bir fırında ekmek dağıtım işinde çalışan şehit babası Salim Kerek eve döndü. Resmi yetkilileri karşısında gören babaya oğlunun şehit haberi aracından indiğinde verildi. Daha sonra bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan anne Elif Kerek eve çağrıldı. Acılı anne oğlunun şehit haberini burada aldı. Fenalık geçiren anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

Şehidin baba ocağının bulunduğu mahalle belediye ekipleri tarafından Türk bayrakları ile süslendi. Şehit evine dev bayrak asıldı, taziye çadırı kuruldu. Kısa süre önce evlendiği öğrenilen şehidin eşinin İzmir'de yaşadığı öğrenildi. Çiftin düğün yapmaya hazırlandıkları belirtildi. Ailenin tek oğlu olan şehit teğmenin iki de kız kardeşi olduğu belirtildi.

AKAR VE GÜLER’DEN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehitler için taziye mesajı yayımladı. Akar, mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 22 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de şehitler için yayımladığı taziye mesajında “Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN ROKETLİ SALDIRI: 1 ŞEHİT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesindeki Mare Soran’da, PKK/PYD’nin kontrolündeki bölgeden atılan roket sonucu Şehit düşen Kahraman Özel Harekat Polisimiz Aytaç Altunörs’e Allah’tan rahmet, ailesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âlî olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan yazılı açıklamada da “Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Mare Soran’da, PKK/PYD’nin kontrolündeki bölgeden, kontrol noktasına teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda, Kahraman Özel Harekat Polisimiz Aytaç Altunörs şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet dileriz. Ailesi, teşkilatımız ve milletimizin başı sağ olsun” denildi.

MALATYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Altunörs’ün şehadet haberi, Malatya’da Bostanbaşı Caddesi’nde oturan ailesine yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alınca baygınlık geçiren şehit yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Bekar olan şehit polis Altunörs’ün cenazesinin, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Ekleme Tarihi: 23 Nis 2022 02:57