Asayiş Güncelleme Tarihi: 16 Şub 2017 08:24

Reina Katliamcısının Tutuklanan Dini Nikahlı Eşi 1,5 Aylık Hamile Çıktı

Reina katliamcısı Masharipov'un dün tutuklanan dini nikahlı eşinin bir buçuk aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Reina Katliamcısının Tutuklanan Dini Nikahlı Eşi 1,5 Aylık Hamile Çıktı

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübü terör saldırısı soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında katliamı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un dini nikahlı eşi Fransız vatandaşı Tene Traore'nin de bulunduğu 5 şüpheli, DEAŞ terör örgütü üyesi olmak ve Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

TERÖRİSTLE AYNI EVDE YAKALANMIŞTI

Cumhuriyet savcılığının tutuklamaya sevk yazısında Fransız vatandaşı ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Tene Traore'nın Suriye'ye gitmek üzere geldiği İstanbul Esenyurt'taki örgüt evinde, Ali Jameel Mohammed Mohammed, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eid Sayed Ahmed ve Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile birlikte yakalandığı belirtildi.

ÇEVİRİ PROGRAMI İLE ANLAŞIYORLARDI

Tene'nin cep telefonunda yapılan teknik incelemede Masharipov ile Fransızca ve Rusça'dan, Rusça'dan Fransızca'ya çeviri yapan program kullanarak anlaştığı tespit edildi.

1.5 AYLIK HAMİLE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Yine aynı telefondan elde edilen ses dosyaların tercüme edildiği, örgütsel içerikli görüşmeler olduğu tespit edildiği belirtildi. Öte yandan Masharipov'un imam nikahı kıydığı Fransız vatandaşı Tene Traore'nin, 1.5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Teröristin, yılbaşındaki Reina saldırısından önce Traore ile birlikte olduğu anlaşıldı.

TERÖRİSTİN 2 ÇOCUĞU DAHA VAR

Masharipov'un, karısı olduğu bilinen Zarina Nurullayeva'dan iki çocuğu bulunuyor. Kız çocuk, geçen hafta tutuklanan annesi Nurlayeva ile cezaevinde bulunurken, 3 yaşındaki erkek çocuğu ise Masharipov tarafından DEAŞ mensuplarına teslim edilmişti.

Ekleme Tarihi: 16 Şub 2017 08:24