Asayiş Güncelleme Tarihi: 16 May 2022 10:50

SADAT kimlere eğitim verdi onlar nerede vatandaşlık verilen var mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baskın açıklaması ile gündemin bir numarası olan SADAT ile ilgili sorular bile endişelendirmeye başladı. SADAT kimlere eğitim verdi onlar nerede vatandaşlık verilen var mı?

SADAT kimlere eğitim verdi onlar nerede vatandaşlık verilen var mı?

SOKAK EYLEMLERİNE SADAT HAZIRLIĞI

Seçime doğru, suikast-provokasyon-terör duyumu alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT  önünde yaptığı basın açıklaması iktidara mesaj olarak nitelendirilmişti. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanlarından Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT'ın suikast ve gayri nizami harp eğitimi veren şirket olduğuna dikkat çekerek kamuoyundakorku ve endişle uyandıracak sorular yöneltti..

Terkoğlu, köşe yazısında SADAT'ın "eğitim" adı altında yaptığı faaliyetlere dikkat çekti. Başta psikolojik harp ve harekât olmak üzere, sabotaj, baskın, pusu, tahrip, suikast, kurtarma ve kaçırma, tedhiş gibi eğitimlerin kimlere verildiğini, eğitim alanların şimdi nerede olduğunu, yurtdışında eğitimi SADAT’tan alıp, Türkiye’de vatandaşlık-sığınmacılık statüsü alanlar olup olmadığı sorularını paylaştı. 

Terkoğlu, yazısında SADAT'la ilgili olarak TSK'dan alınan bu özel eğitimlerin sivil birimlere aktarılmasının ne kadar doğru olduğuna da dikkat çekti. Terkoğlu; "Kolaylıkla yapılan casusluk suçlamasındaki kriterlerin bu meseleye uygulanması da tartışılabilir. Zira ilanlarda görüldüğü gibi, eski TSK personeli, TSK’de öğrendikleri özel savaş ve silah bilgilerini, teknik ve taktik birikimi, yabancı güçlere öğretiyor. Bir detay daha fark ettim. SADAT, kazandırdığı becerilerden, 'sokak hareketleri türü eylemlerde ve gizli etkinliklerden oluşan harekât teknikleri'ni çıkarmıştı. Neden acaba?" dedi.

Barış Terkoğlu SADAT'ın bir günde doğmadığını ve Kumpas Davalarıyla eşzamanlı büyüdüğünü dikkat çekti. Terkoğlu "SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin aktardığına göre, Kumpas Davalarının propagandasını yapan ASDER de şeriat anayasasıyla gündeme gelen ASSAM da SADAT’ın öncülüydü.  Bunun ötesinde 28 Şubat davasının hazırlayıcısı onlardı. Davadaki 387 asker müştekiden 128’i, ASDER’in hazırladığı basmakalıp dilekçeleri verdi. Siviller arasında da sekiz kişi SADAT danışmanıydı." diye yazdı. 

Barış Terkoğlu Kumpas Davalarında davaya sokuşturulan ve sahteliği kanıtlanan dijital deliller içinde bir tanesine ayrıca dikkat çekti. Belgeyi hazırlayanların terör yerine tedhiş kelimesini kullanmasını hatırlatan Terkoğlu; "Sanık askerler bunun sahteliğin kanıtı olduğunu söylediler. Zira 28 Şubat olduğunda TSK çoktan “terör” tanımına geçmişti. Yani kumpasçılar, SADAT’çılarla aynı dili konuşuyordu." dedi.

Barış Terkoğlu'na göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, Atatürkçü askerleri tasfiye eden kumpasları destekleyen SADAT’ın öncü derneği ASDER ve şeriat anayasası yazan SADAT’ın ağabeyi ASSAM.

Barış Tekroğlu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne personel seçen mülakatlara giren, TSK’den ayrılan genç personeli bünyesine alıp gayri nizami harp eğitimi verdiren SADAT olduğuna vurgu yaptı.

Terkoğlu bu tarz yapıların "Suikast, sabotaj, tedhiş-terör kabiliyeti kazandıran kurslar..." olarak tanımladı ve  "Öyle anlaşılıyor ki seçime doğru, suikast-provokasyon-terör duyumu alan Kılıçdaroğlu, SADAT hamlesiyle, iktidara bir mesaj verdi. Testi kırılmadan “Aklınıza bile getirmeyin” dedi. 

Ekleme Tarihi: 16 May 2022 10:50