Asayiş Güncelleme Tarihi: 3 Oca 2018 14:36

Soylu: Uyuşturucu satanın ayağını kırıp suçu bana atın

İçişleri Bakanı Soylu, "Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir" dedi. Polislerden suçu kendisine atmalarını isteyen Soylu, "Bunun suçu neyse, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız" ifadesini kullandı.

Soylu: Uyuşturucu satanın ayağını kırıp suçu bana atın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı) MEB Şura Salonu’nda düzenlenen ‘Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Soylu, uyuşturucuyla mücadele alanında yaptıklarını anlatırken, şunları söyledi:

“Sokak satıcılarına yönelik ortaya koymuş olduğumuz operasyonlar kesintisiz devam ediyor. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. PKK bizim için nasıl bir tehditse, PKK’lı teröristlere ne yapıyorsak uyuşturucu satıcılarına da aynı şekilde davranmak zorundayız. Kimse bizim geleceğimizi zehirleyemez. Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait.”

BENİ NE KADAR KINARLARSA KINASINLAR’

“Türkiye’yi uyuşturucu ile işgale kalkışıyorlar” iddiasında bulunan Soylu, şöyle devam etti:  “81 ilimizde 7 kez okul çevrelerinde huzur uygulamaları yaptık. Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız. Çok net söylüyoruz. Bu 2018 yılında bunların kafasına çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız. Ben bir buçuk yıldır bu talimatı veriyorum arkadaşlara. Bulduğunuz zaman gereğini yerine getirin.”

Ekleme Tarihi: 3 Oca 2018 14:36