Asayiş Güncelleme Tarihi: 17 May 2017 15:00

Yeraltı dünyasının çete lideri Sedat Şahin kıskıvrak yakalandı

Yeraltı dünyasının organize suç örgütü Şahinler gurubu lideri Sedat Şahin'in Beykoz'da gizlendiği lüks çiftlik evine özel harekat polisinin şok baskını ile sabaha karşı yakalandı Şahin son operasyonda kıl payı kaçmıştı. Yalnızca 3 kişinin bildiği operasyonda, polisler kahvaltı organizasyonu var diyerek götürüldü operasyon bitene kadar kime yapıldığı gizli tutuldu.

Yeraltı dünyasının çete lideri Sedat Şahin kıskıvrak yakalandı

Polis mafya olarak anılan Sedat Şahin'in Beykoz'daki çiftlik evine filmleri aratmayan bir operasyon düzenledi. Operasyonda özel harekat polisleri görev aldı ve operasyon yapılacağı bilgisi yalnız 3 kişide vardı. Organnize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in yakalanması için özel bir ekip kuruldu. Daha önce "Sarallar" ve "Şahinler" çetesine  İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda operasyonda, Sedat Şahin Beykoz'daki evinden kılpayı kaçmayı başarmıştı. Şahin, 3 cinayet 2 yaralama olayından sorumlu tutuluyor. 

Operasyonda sırasında polisin şüpheli materyallere ratlaması nedeniyle bomba imha uzmanları da operasyon bölgesine çağırıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin Beykoz'un Öğünce bölgesinde lüks bir çiftlik evinde düzenlenen operasyonla yanındaki 2 adamıyla gözaltına alındı. Sedat Şahin'in saklandığı çiftlik evinden küçük bir cephanelik çıktı.

3 cinayet 2 yaralama olaylarına karışan "Sarallar" ve "Şahinler" çetesine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Beykoz'daki evinden Sedat Şahin son anda kaçmayı başarmıştı.

'SON DURAK' OPERASYONU İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Yeraltı dünyasının ünlü ismi ve organize suç örgütü lideri kaçak Sedat Şahin yakalanması için polis özel bir takip ekibi oluşturdu. İlk operasyonda polisin elinden kaçan Sedat Şahin'in yeniden bulunmaıs için polise gelen tüm ihbarlar ve değerlendirmeler sıkı bir biçimde mercek altına alındı. Uzun süren titiz çalışmaların ardından suç örgütü lideri Sedat Şahin'in Beykoz'un Öğünce Köyü'nde lüks bir çiftlik evinde saklandığı belirlendi.

OPERASYON YAPILACAĞI BİLGİSİ SADECE 3 KİŞİYE VERİLDİ

Önceki operasyonda organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in son anda kaçmayı başarması nedeniyle, Şahin'e yapılacak operasyon bilgisi sadece İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir ve Organize Şube Müdürü Murat Mutlu'da vardı.

OPERASYON YAPACAK TİMLER KAHVALTI VAR DİYEREK ÇAĞRILDI

Polis geçen sefer düştüğü hataya düşmemek için Sedat Şahin operasyonundan önce haberin yayılmaması için azami özen gösterdi. Operasyona katılacağı belirlenen ekipler önceden belirlendi ve Beykoz tarafında bir kahvaltı organizasyonu var denilerek çağrıldı.

BEYKOZ'DAKİ LÜKS ÇİFTLİK EVİNE ANİ BASKIN

Operasyona katılan polisler sabah saat 09.00 sıralarında Beykoz'da Sedat Şahin'in gizlendiği lüks çiftlik evine ani operasyon yaptı. Operasyonun gerçekleştiği anda dahi ekiplerin kime operasyon düzenlendiğine dair bilgisi yoktu. Operasyon yapılacağını operasyonu yürüten sadece 3 kişi biliyordu. Operasyom sırasında organize suç örgütü lideri Sedat Şahin ve beraberindeki 2 koruması kıskıvrak gözaltına alındı.

POLİS 'SEDAT ŞAHİN YAKALANDIN' DEYİP HAKLARINI OKUDU

Operasyonu gerçekleştiren polis ekipleri, yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Şahin'e "yakalandın" diyerek, yasal haklarını okudu. Operasyonda yakalanan Sedat Şahin de polislere iddiaya göre 'devlete karşı boynum kıldan ince' dedi.

CEPHANELİK ORTAYA ÇIKARILDI

Mafya babası Sedat Şahin'in Beykoz'da gizlendiği lüks çiftlik evinde polis arama tarama işlemlerini sürdürüyor. .İlk arama sonuçlarına göre Şahin'in çiftlik evinde çok sayıda otomatik silah kaleşnikof, değişik marka ve çaplarda tabanca ve çok fazla el bombası ele geçirildi.

OPERASYONLA SARAL- ŞAHİN ÇETELERİ ÇATIŞMASI BİTTİ

Beykoz'da yaklaşık 1 yıl önce 19 Mayıs 2016'da, organize suç örgütü Şahinler gurubu lideri Sedat Şahin'in villasına uzun namlulu silahlarla suikast saldırısı düzenlenmişti. Gerçekleşen saldırı sonrası Sedat Şahin'in kayınvalidesi Gülçin Erkerman yaralanmıştı.

SUİKAST ÇETELER ARASI SAVAŞI YENİDEN BAŞLATTI

Geçmiş yıllarda aralarında husumet bulunan "Sarallar" ve "Şahinler" çetesinin kavgası Beykoz'daki suikast eylemi sonrası yeniden alevlendi.

İKİ ÇETEYE 5 AYRI İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

"Sarallar" ve "Şahinler" çetesine  İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkez olmak üzere  Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli ve Samsun gibi 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gerçekleşen operasyonlarda, Sarallar çetesi lideri Burhanettin Saral ve Sarallar çetesinden 17 kişi gözaltına alındı. Şahinler çetesinden de 35 kişinin gözaltına alınması gerçekleşti. Organize suç örgütü Şahinler çetesi lideri Sedat Şahin polis operasyonundan kılpayı kaçmayı başarmıştı.

ÇETELERİN CEPHANELİĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Polis tarafından düzenlenen operasyonda, 27 adet farklı marka ve çapta tabanca, 8 adet tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet tam otomatik Uzi marka silah, 1 adet susturucu, 1 adet dinlemelere karşı kullanılan Jammer cihazı, 1 adet GPS takip cihazı, 1 adet asker miğferi, 2 adet çelik yelek ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

SUİKAST ZULALI OTOMOBİL

Polisin gerçekleştirdiği operasyonlarda organize suç örgütü Sarallar çetesinin üyesi Engin Göleli'nin kullanldığı lüks otomobilde, suikast silahı zulası ele geçirildi. Araçta yapılan aramalarda, bulunan bir kumanda cihazından yola çıkan polis ekipleri, çok özel bir yöntemle hazırlanmış silah zulasını ordaya çıkarmıştı. Otomobil çalışıyor vaziyetteyken, vites manuele alınıp, kumanda ile açılan zulada çok sayıda silah ve mermi de ele geçirildi.

ÇETELERİN CİNAYET VE YARALAMALARI DA DEŞİFRE EDİLDİ

Gözaltına alınan çete üyelerinin yapılan sorgulamalarında, karştıkları tüm cinayet ve yaralama eylemleri de deşifre edildi. İşte çetelerin işledikleri cinayet ve yaralama eylemleri:

- 19 Mayıs 2016 günü Beykoz'da Sedat Şahin'in kayınvalidesi Gülçin Erkerman'ın Sarallar çetesi üyelerince silahla yaralanması.

- 6 Haziran 2016 günü Kağıthane'de, İbrahim Akyıldız'ın Şahinler çetesi üyelerince öldürülmesi.

- 9 Haziran 2016 günü Kağıthane 'de Erkan Duman'a yönelik Şahinler çetesi tarafından silahlı saldırı düzenlenmesi.

- 28 Temmuz 2016 günü Beykoz'da yapılması planlanan eylem öncesinde, 1 adet lav silahı, 2 adet kaleşnikof silah, 2 adet tabanca ve çok sayıda kaleşnikof ve tabanca mermilerinin ele geçirilmesi.

- 9 Ağustos 2016 günü Eyüp Göktürk'te Abbas Ata'nın kızının gözü önünde Şahinler çetesi üyelerince öldürülmesi.

-15 Ağustos 2016 günü, İzmir Çeşme'de yapılması planlanan saldırı öncesinde, 2 adet el bombası, 5 adet tabanca, çok sayıda tabanca mermisi ele geçirildi.

- 26 Ağustos 2016 günü Ümaniye Çamlıca gişelerinde 2 adet el bombası, 5 adet tabanca ve çok sayıda tabanca mermisi ele geçirilmesi.

- 25 Ekim 2016 günü Eyüp Göktürk'te Yakup Çelik'in Şahinler çetesi üyelerince öldürülmesi eylemi.

45 ÇETE ÜYESİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 52 kişiden 7'si polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Şahinler çetesi üyesi 35 kişi ile Sarallar çetesi üyesi 15 kişi adliyeye sevk edildi.

(Kaynak: Habertürk Haber Merkezi-Nihat Uludağ)

Ekleme Tarihi: 17 May 2017 15:00