Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 28 Nis 2017 00:00

ABD Küba ile barıştı Google Kuba için ilk adımı attı

ABD'nin bir önceki başkanı Barack Obama'nın görevden ayrılmadan kısa süre önce Küba ile diplomatik ilişkileri yeniden başlatması tarihi bir adım olarak nitelendi. Küba için ellerini ovuşturan küresel devlerden Google ilk giren şirket oldu.

ABD Küba ile barıştı Google Kuba için ilk adımı attı

Barack Obama‘nın ilk adımı atması ile başlayan Küba ile diplomatik ilişkiler ilk meyvelerini vermeye başladı. Küresel yatırımcılar yeni yatırımları için kuyruk oldu. İlk adım dünya internet devi Google'dan geldi. Google gerekli altyapıyı kurarak Küba’da hizmet veren ilk yabancı şirketlerden biri oldu.

Diplomatik ilişkiler yeniden başlayana kadar ABD politik nedenlerdeb ötürü Küba'ya uzun yıllar ambargo uygulamıştı.Ambargo sonucu Küba uzun yıllar geri kalmış bir ülke olarak varlığını sürdürdü. ABD ile diplomatik ilişkilerin başlaması KÜBA'yı  Amerikalı yatırımcılar için cazibe noktası yaptı. KÜBA'ya adımını atan ilk şirket dünya internet devi Google oldu, ilk iş olarak da İnternet bağlantısını daha erişilebilir hale getirmek için çalışmalara başladı.

Google'ın bu alana yatırım yapmasının arkasında ise istatistiki veriler var. Verilere göre Küba batı medeniyetleri içinde en düşük internet erişimine sahip ülke. Ambargo nedeniyle Küba'da ada halkına internet hizmeti Venezuela'dan sağlanıyordu. Mesafe ve teknik yetersizlikler yüzünden ülkede kaliteli internet bağlantısı yoktu. ABD ile Küba arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının ardından küresel devlerden Google kablosuz internet sistemi kurulması ve ulusal geniş bant erişimine yardım için öne çıktı.

Google'ın uzun süren çalışmaları ilk meyvelerini verdi. Google şirketi, Küba’da internet hizmeti veren ilk yabancı firma olarak tarihte yerini aldı.Gelişime yönelik yatırımların ardından Küba’da internet daha hızlı kullanılabilecek. İnternet hızındaki bu artış zamanla internet kullanıcısı sayısını da ciddi oranda artıracak.

Ekleme Tarihi: 28 Nis 2017 00:00