Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 30 Ara 2017 00:39

Apple'ın özür dilediği liseli genç konuştu

Teknoloji devi Apple'ın telefonların pil ömrünü yavaşlattığını kabul edip özür dilemesini sağlayan kişi, 17 yaşındaki lise öğrencisi Tyler Barney... Tyler, kardeşinin daha eski model telefonunu kullanmak zorunda kalınca Apple'ın hilesini ifşa etmiş.

Apple'ın özür dilediği liseli genç konuştu

Apple’ın iPhone pillerinin ömrünü kasten kısalttığını ortaya çıkaran 17 yaşındaki Tyler Barney konuştu. Barney, kendi telefonu bozulunca ağabeyinin cihazını kullanmaya başladığını, ‘bir şeylerin ters gittiğini’ de bu sayede anladığını söyledi.

ABD’nin Tennessee eyaletinde yaşayan Tyler, kendisinin iPhone 6 model telefonu için “Çok zorlanıyordu. Yazı yazmak bile zordu. Bir harften diğerine geçmek saniyeler sürüyordu” dedi. Tyler telefonu bu şekilde yavaşlayınca, Apple’ın yeni işletim sistemi çıkarmasını beklemeye karar vermiş ve bu arada da kardeşinin telefonunu kullanmış. Apple’a özür dileten keşif de işte bu sayede gelmiş.

DAHA ESKİ MODEL AMA DAHA YENİ TELEFON ÇOK DAHA HIZLI!

Zira, kardeşinin daha eski model olan ve dolayısıyla daha yavaş bir işlemcisi bulunan iPhone 6 telefonunun, kendisininkinden çok daha hızlı çalıştığını fark etmiş. Teknoloji meraklısı olan Tyler, internette ne yapabileceğini araştırınca, pili değiştirmesi gerektiğini öğrenmiş. Pili değiştirdiğindeyse kendi telefonunun düzgün çalıştığını görmüş ve performans düşüklüğünün esasında sistemden değil, lityum-iyon pilden kaynaklandığını anlamış.

Tyler sonrasında bu keşfini TeckFire takma adıyla yazdığı sosyal medya sitesi Reddit’te paylaştı. Mesajı viral oldu ve tüm dünyada paylaşıldı. Pillerin ömrünü kasten kısaltarak tüketicileri yeni pil, hatta telefon almaya yönlendiren Apple ise ABD’de onlarca dava açılınca özür dilemek zorunda kaldı. (Dış Haberler)

Ekleme Tarihi: 30 Ara 2017 00:39