Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 16 Şub 2017 08:27

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıkladı: Robot Askerler geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 4. Sanayi Devrimi ile savunma hizmetlerinde dahi robot askerlerden yararlanılacağı günlerin çok yakın olduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıkladı: Robot Askerler geliyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, BAMS adı verilen "Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi" projesini başlattıklarını kaydederek, "Yakın zamanda, bakanlığımıza yapılacak bütün başvuruları elektronik ortamda alabilen bir bakanlığa dönüşeceğiz. Muhataplarımıza verdiğimiz tüm hizmetleri dijital teknolojileri kullanarak vereceğiz" dedi.

"HAVAYA YAZI YAZMAK GİBİ"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, JW Marriott Otelde gerçekleştirilen Microsoft Ankara Zirvesi'ne katıldı. Program öncesinde stantları gezen Bakan Özlü, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir hologram teknolojisi olan Hololens, yani artırılmış gerçeklik gözlüğünü denedi. Özlü, Hololens için "Havaya yazı yazmak gibi" yorumunda bulundu.

"Teknolojik gelişmelerin, hepimizin hayatında köklü değişikliklere yol açtığı hiçbirimiz için bir sır değil" diyen Bakan Özlü, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İnsanlık olarak, bilgi teknolojileri yoluyla, birçok işi daha hızlı, daha doğru ve daha verimli yapabileceğimizi fark ettik. Ancak çok daha önemlisi, daha önce yapamadığımız birçok işi artık yapabileceğimizi, birçok rüyalarımızı gerçekleştirebileceğimizi fark ettik. Bu hem bireyler hem de organizasyonlar düzeyinde geçerlilik taşıyor. Artık hayatın içinde kullandığımız hemen her enstrümanın arka planında bir yazılım çalışıyor. araba kullanırken, bankada işlem yaparken, bir spor müsabakasını takip ederken veya bir sağlık kontrolü yaptırırken, yani hemen her işimizde dijital teknolojileri kullanıyoruz. Bilhassa özel sektörümüzün bu teknolojileri etkin olarak kullanmaları, rekabet gücü oluşturmaları için önem taşıyor. Aynı şekilde, kamunun da vazifeli olduğu işleri hakkıyla yerine getirebilmesi için dijital teknolojilerden maksimum düzeyde istifade etmesi gerekiyor. Hatta kamunun bu açıdan baktığımızda topluma örnek olması, liderlik yapması gerekiyor."

 "ROBOT ASKERLER ÇOK UZAK DEĞİL"

"Kamunun en kritik görevlerinden biri olan savunma hizmetlerinde dahi robot askerlerin kullanılacağı günler çok uzak değil" diyen Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Her şeyin dijitalleşmesi, karşı koyabileceğiniz bir süreç değil. Bunu muhakkak başarmak zorundayız. Dijitalleşmenin faydalarını, dijitalleşme yoluyla yapabileceklerimizi bu salondaki herkes çok iyi biliyor. Ancak dijitalleşme sürecinin, özellikle kamu hizmetlerinde çok iyi planlanması ve kurgulanması da büyük bir önem taşıyor. Öncelikle ürettiğimiz çözümlerin anlık çözümler olmaması gerekiyor. Eski ve yeni teknoloji aralığının çok dar olduğu bu alanda, eskiyen, eskimekte olan teknolojilere çok fazla yatırım yapmamak gerekiyor. Ürettiğimiz dijital çözümlerin, katı modeller değil, esnek ve geliştirilebilir modeller olması gerekiyor. Bunların da ötesinde, dijital imkanların suiistimalinin önüne geçecek bir hukuki zemin oluşturmanın çok önemli olduğunu biliyoruz."

Ekleme Tarihi: 16 Şub 2017 08:27